„Opera de trei parale” – operetă, operă, musical și piesă de teatru

Spectacol1

Spectacol3

Spectacol2

Spectacolul „Opera de trei parale” al Trupei „Harag Gyorgy” în regia lui Babarczy Laszlo, artist emerit, laureat al premiilor Kossuth și Jaszai oferă adevărate momente de delectare tuturor spectatorilor, cu atât mai mult, cu cât povestea lui Mackie Șiș aduce pe scenă o imagine cât se poate de veridică a societății contemporane.

Pentru spectacolul de duminică, 23 noiembrie, sunt valabile abonamentele Ady Endre, dar se mai pot achiziționa și bilete de intrare la casieria teatrului (strada Horea) la prețul de 30 de lei.

Piesa lui Brecht este bine cunoscută de toți iubitorii artei teatrale, însă povestea lui Mackie Șiș nu este nici pe departe o simplă poveste despre dragoste și onoare căci, de sub masca idilei își scoate colții mizeria metropolei. În Anglia victoriană, totul are un preț, toate sunt puse în vânzare, chiar și moralitatea umană: dragostea e trecătoare, prietenia e falsă. „Mîncarea e-ntîi! Morala, apoi!”, zice Brecht, afirmație la fel de valabilă societății zilelor noastre, precum fusese și celei din 1928. Găsim și astăzi multe caractere care s-ar putea încadra perfect în tiparul „Operei de trei parale”, precum: cerșetori, prostituate, proxeneți și criminali.

Opera este o adevărată capodoperă a dramaturgiei universale întrunind secvențe de operă, operetă, musical, dar totodată și o parodie a acestora.

Toți cei interesați pot achiziționa bilete de intrare la casieria teatrului de luni până vineri între orele 10.00 și 17.00, sau cu o oră înaintea începerii spectacolului la Casa de Cultură a Sindicatelor. Pentru informații suplimentare sunteți rugați să sunați la numărul de telefon 0261-712106 sau să scrieți la următoarea adresă de e-mail: szervezes@harag.eu.

Spectacolul este recomandat publicului cu vârsta peste 14 ani, și este titrat în limba română.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.