„Săptămâna Educației Globale” la Colegiul Național „Mihai Eminescu”

Scoala

„Săptămâna Educației Globale” se desfășoară în perioada 17-21 noiembrie și în acest an are ca temă „Securitatea alimentației”, risipa, sănătatea hranei, responsabilitatea socială (sărăcie, zone dezavantajate), conservarea hranei, protecția consumatorului, antreprenoriat, sănătatea solului, a mediului.
Elevii clasei a XI-a D de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, coordonați de prof. dr. Adriana Prodan, și elevii clasei a XI-a D de la Colegiul Național „Ioan Slavici”, coordonați de prof. ing. Sanda Nește, au prezentat miercuri, 19 noiembrie, două proiecte și un film documentar pe tema „Eco-alimentația”, ce se încadrează în tema generală a „Săptămânii Educației Globale”. Acțiunea s-a desfășurat la Colegiul Național „Mihai Eminescu”.
La sfârșitul prezentării s-a distribuit un chestionar ce a solicitat din partea elevilor cunoștințe generale în ceea ce privește o alimentație sănătoasă. Prin răspunsurile date elevii au dovedit că sunt bine documentați, ceea ce a reprezentat un feed-bak pozitiv.
Această acțiune are ca scop principal implicarea elevilor, a cadrelor didactice în propagarea principiilor unei alimentații sănătoase prin realizarea unor deprinderi pozitive în acest sens. Un alt scop al întâlnirii de ieri, care îl complementează pe cel principal, este crearea unor oportunități de colaborare, de muncă în echipă și de împărtășire a informațiilor între elevii și cadrele didactice dintre cele două școli Colegiul Național „Mihai Eminescu” și Colegiul Național „Ioan Slavici” din Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.