Servicii gratuite oferite de AJOFM Satu Mare persoanelor aflate în căutarea unei slujbe

Munca

Persoanele care își caută un loc de muncă și sunt înregistrate la punctele de lucru sau la agenția locală, pot beneficia gratuit de servicii de informare și consiliere profesională.
Aceste servicii au ca scop: furnizarea de informații privind piața muncii și evoluția ocupațiilor; evaluarea și autoevaluarea personalității în vederea orientării profesionale; dezvoltarea abilității și încrederii în sine a persoanelor în căutarea unui loc de muncă, în vederea luării de către acestea a deciziei privind propia carieră și instruirea în metode și tehnici de căutare a unui loc de muncă.
Dacă agenția de ocupare poate oferi un loc de muncă corespunzător pregătirii profesionale și nivelului studiilor, se va emite dispoziția de repartizare către angajatorul identificat.
În cazul în care nu poate fi repartizat conform pregătirii profesionale și a nivelului studiilor, dar îndeplinește condițiile pentru a primi indemnizația de șomaj, va depune o cerere pentru acordarea acesteia.
Iar dacă nu îndeplinește condițiile pentru a primi indemnizația de șomaj, va rămâne înregistrat în baza de date ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă și va beneficia în continuare de servicii oferite de agenția de ocupare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.