Ancheta în cazul morții Gabrielei Dorgai bate pasul pe loc, între timp jandarmii amenință jurnaliștii

Parchet1

Parchet2

Gabriela Pop

Marinela Pop

La mai bine de o săptămână de la moartea actriței Gabriela Dorgai ancheta în ceea ce privește găsirea criminalului (sau criminalilor) bate pasul pe loc, iar organele de anchetă refuză cu desăvârșire să ofere date legate de stadiul investigațiilor efectuate în acest caz. Acesta este și motivul pentru care în oraș, dar și în județ, se crează o stare de panică, oamenii văzând în fiecare trecător cu glucă pe cap, un potențial criminal.
Pentru a furniza cititorilor informații cât mai clare legate de acest caz, azi (19 noiembrie) dimineață un grup de jurnaliști ne-am prezentat la Parchetul de lângă Tribunalul Satu Mare pentru a vorbi cu purtătorul de cuvânt al instituției, Gabriela Pop, sau cu prim-procurorul Marinela Pop. Aventura a început imediat după ce am trecut de poarta instituției. După ce am fost legitimați la intrare, ni s-a cerut să așteptăm câteva minute până ce coboară purtătorul de cuvânt. Minutele însă s-au lungit, până ce, după aproximativ 35 de minute a venit la prim-procurorul Marinela Pop.
„Mă bucur să vă văd”, a spus procuroarea după ce a văzut grupul de jurnaliști, iar după ce i-am explicat motivul pentru care am venit ne-a spus că o va ruga pe purtătoarea de cuvânt să coboare. La scurt timp în ușa întredeschisă a Parchetului a apărut Gabriela Pop, care ne-a declarat că nu are ce să ne spună și că ne-a trimis zilele trecute un comunicat de presă (de două rânduri !) legat de cazul actriței. Acestea fiind spuse, Gabriela Pop ne-a lăsat pur și simplu, în curtea instituției.
Încercând să mai aflăm informații i-am rugat pe jandarmii de la intrare să o roage pe Marinela Pop să coboare. Cu toate acestea, o jandarmeriță ne-a cerut să „părăsiți curtea că dacă nu …”. Continuarea lipsește deoarece în acel moment toate camerele și aparatele de fotografiat erau îndreptate sprea ea moment în care cei doi jandarmi s-au retras în incinta clădirii, fără să mai comenteze.
Aflată sub presiunea jurnaliștilor, în cele din urmă a coborât (zâmbitoare) să facă declarații Marinela Pop care ne-a spus că „conform Codului de Procedură Penală informațiile legate de anchetă nu pot fi făcute publice. Avem un cerc de suspecți și mai multe piste. Ne-au ajutat mult cei de la IML Cluj și IML București. Trebuie să se înțeleagă că județul Satu Mare este unul dintre cele mai sigure județe din țară. Este pe locul 41 în ceea ce privește infracționalitratea contra vieții. Sunt alte județe cu probleme mult mai mari. Nu cred că există un motiv concret pentru care să-ți fie frică să te plimbi în oraș. În rest, eu nu pot să dau date pe care mi le interzice Codul de Procedură Penală”.
Potrivit Marinelei Pop există un cerc de suspecți însă nu a spus despre câte persoane este vorba. De asemenea, ne-a confirmat că nu există nicio legătură cu crima din Ungaria. „Suntem foarte aproape. Peste 5 minute poate să-mi sune telefonul că suspiciunile s-au confirmat. Sau, să avem informații peste o zi, sau o săptămână. Avem un portret robot, dar nu putem să dăm nimic publicității”, a declarat Marinela Pop.
În această dimineață a avut loc și ședința de Colegiu Prefectural în cadrul căreia, în plenul ședinței, jurnaliștii i-au întrebat pe reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) și Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Satu Mare dacă au luat măsuri preventive pentru ca (Doamne ferește) să nu se mai întâmple vreo nenorocire. Cu toate acestea, șeful IPJ, Florentin Vlad și șeful IJJ nu au scos o vorbă. În locul lor a răspuns prefectul care a subliniat că azi la ora 10.00 a convocat o ședință în care se va discuta acest aspect. „Vă vom transmite un comunicat de presă”, a fost soluția scurtă, dată de prefect.
În zilele care s-au scurs de la moartea actriței au apărut tot mai multe zvonuri despre femei bătute și chiar găsite moarte în diferite zone ale orașului. Potrivit unor surse neoficiale, în perioada 10-17 noiembrie, prin „112”, au fost semnalate nu mai puțin de 21 de cazuri legate de agresiuni, cadavre sau dispariția unor persoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.