Vezi ce se mai întâmplă în dosarul lui Viorel Pintea

Pintea

Dosarul în care fostul director al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Satu Mare, Viorel Pintea este cercetat pentru luare de mită are un parcurs plin de „aventuri judiciare”. Pentru a prelungi cât mai mult posibil procesul și pentru a întârzia pronunțarea unei sentințe, Pintea se folosește de toate portițele justiției.
Prins în flagrant de procurorii DNA la sfârșitul lunii noiembrie 2013, în timp ce primea un plic cu 3.000 de euro de la un fermier din Viile Satu Mare, Pintea a fost reținut pentru 24 de ore iar apoi arestat preventiv. Ulterior, în data de 12 decembrie 2013, a fost eliberat de Curtea de Apel Oradea (CAO) în schimbul unei cauțiuni de 100.000 de lei. Pintea a fost trimis în judecată în luna ianuarie 2014, dar ulterior dosarul a fost retrimis la DNA prin sentința pronunțată în ședința din 27 iunie a Curții de Apel Oradea.
Cu toate acestea, în august 2014, în urma analizei dosarului, procurorii DNA au cerut din nou trimiterea în judecată a lui Viorel Pintea, pentru luare de mită.
În data de 19 septembrie 2014, Tribunalul Satu Mare a dispus „începerea judecăţii cauzei”. După ședință Viorel Pintea a contestat soluția instanței, fiind nemulțumit de faptul că, Tribunalul Satu Mare a dispus începerea judecății dosarului 2006/83/2014, în care este cercetat pentru luare de mită. Contestația depusă pe data de 19 septembrie, a fost analizată la CAO în ședința din 16 octombrie.
Magistrații Curții de Apel Oradea au respins contestația formulată de Pintea și au decis ca procesul să-și urmeze parcursul la Tribunalul Satu Mare. Ședința trebuia să aibă loc pe data de 20 octombrie, însă judecătorul a amânat cauza deoarece dosarul nu a ajuns de la Oradea la Satu Mare și a fixat un nou termen, pe data de 15 decembrie.
Și pentru ca încurcătura să fie și mai mare precizăm că, în data de 5 noiembrie 2014, Viorel Pintea a depus la CAO o cere de strămutare a cauzei sale la o altă instanță. Cererea inculpatului va fi analizată de către magistrații orădeni pe data de 4 decembrie.
Rechizitoriul întocmit de procurorii DNA în cazul lui Pintea poate fi citit integral în cadrul articolului publicat de Sătmăreanul în data de 5 august 2014, accesând următorul link: http://www.satmareanul.net/2014/08/05/viorel-pintea-trimis-din-nou-in-judecata-de-procurorii-dna/.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.