Michael Mureșan a pierdut procesul cu ANRP

Michael Muresan

Michael (Power) Mureșan a pierdut procesul cu Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP). În data de 13 noiembrie, Tribunalul București a respins printr-o decizie definitivă și irevocabilă, recursul formulat de Mureșan împotriva unei sentințe prin care se anulase o executare silită, la mijloc fiind vorba despre o sumă extrem de mare, și anume 28.819.691 lei. Astfel, instanța a dat câștig de cauză ANRP.
Suma mai sus menționată a fost scoasă din conturile autorității în aprilie anul trecut (2013), de către Biroul Executorilor Judecătorești „Dumitrache și Dumitrache”, în urma unei proceduri executorii inițiate în noiembrie 2012.
Modalitatea prin care s-au luat banii din conturile ANRP a fost anchetat de procurorii DNA, iar Michael Mureșan a fost trimis în judecată.
„Modul în care s-au luat banii din conturile A.N.R.P. a făcut obiectul unui dosar instrumentat de către Direcţia Naţională Anticorupţie, în care Michael Mureşan a fost trimis în judecată.
Decizia Tribunalului Bucureşti confirmă încă o dată temerile exprimate public de A.N.R.P., care a atras atenţia că prin abuzurile în materia executării silite au fost deturnate sume importante de bani, cuvenite adevăraţilor beneficiari ai legilor de despăgubire”, scrie într-un comunicat de presă remis redacției noastre.
Michael Mureşan este acuzat de faptul că a dat mită 1 milion de euro fostului vicepreşedinte al ANRP, Cătălin Dumitru pentru a obţine o despăgubire de 5,2 milioane de euro pentru un teren din Satu Mare, a cărui drepturi litiginoase le-a cumpărat. Totodată, mai este acuzat că ar fi dat mită omului de afaceri sătmărean Daniel Bran (276.000 euro) şi lui Nicolae Dragoş (170.000 euro) pentru a intermedia legătura cu fostul vicepreşedinte al ANRP.
În data de 21 martie, magistraţii orădeni au hotărât cercetarea în stare de arest preventiv a inculpaţilor Michael Mureşan, Cătălin Dumitru şi a fiului acestuia din urmă, Alexandru Cătălin Dumitru Rădulescu.
În prezent Michael Mureșan este în arest la domiciliu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.