„Ziua Internaţională a Toleranţei”, marcată la Colegiul Național „Doamna Stanca”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ziua de 16 noiembrie a fost declarată de către Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) „Ziua Internaţională a Toleranţei”. Pentru a marca această zi, la Colegiul Naţional „Doamna Stanca” din Satu Mare a avut loc joi, 13 noiembrie, o dezbatere cu tema „Toleranţă şi convieţuire”. Cu acest prilej elevii claselor a IX-a A, C și F, de la profiluri şi specializări diferite, au realizat proiecte la care au lucrat în echipe şi pe care le-au prezentat colegilor.
Materialele elaborate au evidenţiat importanţa toleranţei în ceea ce priveşte crearea unui mediu favorabil pentru dezvoltarea personalităţii umane şi a unei societăţi deschise şi democratice. De asemenea, s-au prezentat informaţii despre prejudecăţi şi discrimare, ca elemente negative care se regăsesc în societăţile contemporane iar un loc aparte i-a revenit prezentării drepturilor omului în general și ale copilului, în special.
Toate aceste materiale au constituit baza unor discuţii şi argumentări pentru nevoia de toleranţă, multiculturalitate, diversitate, respect şi acceptarea de sine şi a celorlalţi. Toleranţa a fost înţeleasă ca o „armonie în diferenţe”.
La această activitate au participat, ca invitaţi, directorul Colegiului Național „Doamna Stanca”, Anna-Maria Marușca, directorul adjunct, Cristina Gherman, respectiv profesorii Gabriela Silaghi și Sorin Ursei.
Activitatea a fost organizată şi coordonată de profesorul de ştiinţe socio-umane din cadrul colegiului, dr. Adrian Havrincea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.