Stil, frumusețe și rafinament la „Seara Designerilor” de la „Grand Mall” Satu Mare (Galerie foto)

Moda1

Moda2

Moda3

Moda4

Moda5

Moda6

Moda7

Moda8

Moda9

Moda10

Moda11

Moda12

Moda13

Moda14

Moda15

Moda16

Moda17

Moda18

Moda19

Moda20

Moda21

Moda22

Moda23

Moda24

„Grand Mall” Satu Mare a găzduit azi, 14 noiembrie, cu începere de la ora 19.00, „Seara Designerilor”, eveniment monden ce în acest an a ajuns la a IV-a ediție.
Dintre oficialități, la „Seara Designerilor” au participat președintele Consiliului Județean (CJ) Satu Mare, Adrian Ștef și viceprimarul municipiului, reședință de județ, Marcela Papici.
În cadrul evenimentului din această seară și-au expus colecțiile vestimentare: Alina Fîrte, Alena Ignătescu, Anca Tomșa, Codruța Ana Cătărău, Cosmin Mureșan, Georgia Ciontoș, Liana Szilagyi, Monica Ștrango, Zita Pop și Zsolt Popa. Creațiile vestimentare au fost prezentate de către manechinii de la „Gaby s Models Agency” și „Trust Models” din Satu Mare.
Evenimentul a început cu prezentarea noii colecții AlinKa pentru 2015 „The A-line”, colecție definită de forma litrerei „A”, o nouă siluetă AlinKa, care denotă feminitate și în același timp mister, punând la încercare imaginația privitorilor. Femeia AlinKa din 2015 este extravagantă și rafinată.
Colecția prezentată în această seară de Alena Ignătescu s-a numit„East-West” și este o colecție experiment, care dorește să aprofundeze tehnicile de croi specifice conceptului Origami, prin crearea unor construcții arhitecturale, tridimensionale prin plierea și draparea materialelor.
„Feminitate, eleganță și stil” este motto-ul Ancăi Tomșa, ceea ce se reflectă și în creațiile sale vestimentare. Colecția prezentată în această seară poartă numele „Remember” și este o amintire a anilor în care bunica și mama coseau cu mâna pe pânză, imprimeuri florale. Colecția conține zece piese pentru dame și cinci pentru copii și se adresează femeilor care vor să fie deosebite și elegante.
În această seară Codruța Ana Cătărău a prezentat colecția vestimentară numită „Reacții”. „Creativitatea este un proces mental și social care implică generarea unor idei, concepte noi, sau noi asocieri ale minții creative între idei sau concepte existente”, susține creatoarea. Această colecție este adresată persoanelor cu caracter puternic, cu atitudine, tuturor celor care vor să iasă din tipare.
Pentru „Seara Designerilor”, Cosmin Mureșan a adus în atenția publicului probabil cea mai cunoscută poveste care ne-a fascinat copilăria: Scufița Roșie, transformată într-o metaforă de imagine a trecerii prin viață. Astfel, Scufița Roșie, devine o femeie matură, războinică, care în călătoria ei întâlnește personaje transfigurate, vânătorul sau vrăjitoarea cea rea. Fiecare personaj întâlnit reprezintă un simbol de imagine cu surse atent selecționate pentru a obține imaginea completă a creației.
Colecția „Glunge Gxgia”, a Georgiei Ciontoș are ca temă oceanul. Concepția colecției este îmbinarea a două stiluri total diferite, într-o colecție pret a porter. Linia colecției este extravagantă, dedicată unei femei moderne și unice, căreia îi place să fie în centrul atenției.
Liana Szilagyi a venit cu colecția „Diva in Evening Light”. Este un concept pentru o femeie sofisticată, cu atitudine, independentă și care dorește să iasă în evidență. Culorile folosite sunt: roz pudră, auriu, roșu, iar pentru eleganță, mult negru.
Monica Ștrango a prezentat colecția „Romantic Moments”, ca o expresie a neastâmpăratului spirit inovator, stimulator și orientator al elanului, vital unei femei. Cele zece ținute îmbracă eleganța în tonuri romantice și feminine, îmbrăcând finețea bejului și a rozului pudră cu puterea negrului, transformându-se într-un adevărat rafinament.
Colecția „Urban Safari” este colecția prezentată de designer-ul Zita Pop, în cadrul acestei seri. Este o colecție alcătuită din materiale neconvenționale care impresionează privitorul.
În colecția „Horses Fall-Winter” 2014-2015, designerul sătmărean Zsolt Popa abordează un stil nonconformist. Accesoriile utilizate de designer sunt simboluri, la fel ca la colecțiile precedente.
Evenimentul a fost organizat de Asociația Designerilor Sătmăreni „Transilvanian Designers”, în parteneriat cu CJ și Primăria Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.