S-a inaugurat Ambulatoriul Spitalului Orășenesc Negrești-Oaș

Ambulatoriu1

Ambulatoriu2

Ambulatoriu4

Ambulatoriu5

Ambulatoriu6

Ambulatoriu7

Ambulatoriu8

Azi, 14 noiembrie, a avut loc tăierea panglicii inaugurale la Ambulatoriul Spitalului Orășenesc Negrești-Oaș. Valoarea totală a proiectului a fost de 1.815.458,28 lei, din care finanţarea nerambursabilă este în valoare de 1.660.728,86 lei, iar contribuţia beneficiarului de 154.729,42 lei.
La eveniment au participat președintele Consiliului Județean (CJ) Satu Mare, Adrian Ștef, vicepreședinții Mircea Govor și Rudolf Riedl, primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, managerul public al județului Satu Mare, Nicolae Bura dar și medici, respectiv conducerea spitalului din localitate.
„Modernizăm infrastructura de sănătate pentru că vrem ca pacienții noștri, locuitorii județului Satu Mare să aibă condiții la nivel european. De asemenea, vrem să dotăm cu aparatură medicală secțiile spitalelor, ambulatoriile și laboratoarele din județ”, a declarat Ștef.
În luarea de cuvânt, Mircea Govor a subliniat faptul că investițiile făcute în sistemul de sănătate, și nu numai, sunt consistente, iar lucrările de modernizare nu se opresc aici. „Spitalul Orășenesc din Negrești-Oaș primește 2.200.000 lei pentru dotare cu aparatură medicală”, a declarat Govor.
„Este un moment frumos pentru orașul nostru. Investițiile în sănătate sunt foarte importante atât la nivel de Negrești cât și la nivel de județ”, a subliniat Fedorca.
Astfel, s-a modernizat clădirea Ambulatoriul Integrat al Spitalului Orăşenesc Negreşti-Oaş (726,72 metri pătrați), prin lucrări de reabilitare a şarpantei şi învelitorii, înlocuirea instalaţiei electrice, înlocuirea tâmplăriei exterioare şi interioare cu tâmplărie PVC, înlocuirea instalaţilor termice, sanitare, de canalizare, lucrări de montare gresie, faianţă, tarchet, montare camere de supraveghere, internet și telefon. Lucrările au fost realizate de către SC National Co Inc Negrești-Oaș, iar lucrările au fost în valoare de 320.034,78 lei (TVA în valoare de 76.808,35 lei).
Totodată, s-au dotat cabinetele medicale cu mobilier şi echipamente medicale moderne (267 bucăţi) şi au fost puse în funcţiune cinci noi cabinete medicale, (pe lângă cele 12 existente), cu specialităţi de: oftalmologie, ORL, psihiatrie, recuperare-medicină fizică şi balneologie şi gastroenterologie. Valoarea contractului de furnizare mobilier este de 42.881,00 lei (TVA de 10.291,44 lei), încheiat cu SC Promoda International SRL, iar valoarea contractului de furnizare echipamente medicale este de 1.335.175,00 lei (TVA de 320.442,00 lei), încheiat cu SC Proton Impex 2000 SRL.
Ambulatoriul Integrat al Spitalului Oraşenesc Negreşti-Oaş deserveşte populaţia Ţării Oaşului, zonă care cuprinde o suprafaţă de 614 kilometri pătrați, în partea de nord a judeţului Satu Mare, iar noile servicii medicale oferite, în specialităţi care nu au fost asigurate până acum, precum şi dotarea la standarde europene a celorlalte cabinete medicale vor asigura accesul populaţiei din zonă la servicii medicale de calitate, cu efect asupra reducerii numărului de pacienţi redirecţionaţi către alte spitale sau spre ambulatorii din reşedinţa de judeţ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.