România participă la a 63-a ediţie a Concursului internațional de inventică de la Bruxelles

inventii

Inventatorii şi cercetătorii români participă la a 63-a ediţie a Concursului internaţional Bruxelles – EUREKA dedicat inventicii, organizat în perioada 13-15 noiembrie, la Bruxelles, în cadrul Salonului INNOVA. România va fi prezentă cu 25 de invenţii care vor fi expuse în standul realizat sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN).
Pentru actuala ediţie, organizatorii vor menţine formula de prezentare care include spaţii alocate standurilor ţărilor participante, respectiv zone de prezentare a invenţiilor şi proiectelor belgiene. O deosebită atenţie va fi acordată întâlnirilor dintre potenţialii parteneri de afaceri în cadrul secţiunilor Aleea Inovării – Aleea Start-up-urilor şi Aleea Socială. Este menţinut, de asemenea, conceptul „Social Avenue”, introdus în anul 2013, secţiune dedicată lansării unor invenţii care răspund nevoilor sociale ale cetăţenilor prin soluţii concrete la problemele de zi cu zi.
Pe parcursul desfăşurării Salonului INNOVA, Ministerul Educaţiei Naţionale organizează evenimente de brokeraj tehnologic şi de afaceri pentru inventatorii români.
Salonul INNOVA din capitala Belgiei s-a consacrat de-a lungul vremii ca un prestigios spaţiu de întâlnire între cercetători, oameni de ştiinţă, cadre didactice universitare şi întreprinzătorii cei mai activi şi mai interesaţi de „nou” din mediul de afaceri. Festivitatea de premiere este programată sâmbătă, 15 noiembrie, ora 19.00.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.