Percheziții în Certeze și Negrești-Oaș

perchezitii

Poliția Română și Jandarmeria Naţională din Franţa au efectuat simultan 24 de percheziții, pe teritoriile celor două țări, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în furturi din societăți comerciale și din autocamioane, de pe teritoriul Franței. Zece membrii ai grupării au fost depistați și conduși la audieri.
În județul Satu Mare, perchezițiile au avut loc în Certeze și Negrești-Oaș, la firma și casa omului de afaceri Vasile Ciocan. În Negrești-Oaș, mascații au percheziționat sediul firmei City Gym, al omului de afaceri Vasile Ciocan, iar în Certeze, casa acestuia.
Azi, 13 noiembrie, Poliția Română, prin Direcția de Investigații Criminale din cadrul IGPR, și Jandarmeria Naţională din Franţa au declanșat o acţiune comună pentru destructurarea unei grupări de criminalitate itinerantă, din Tecuci, judeţul Galaţi, cu legături infracţionale în mai multe zone din România şi străinătate.
Acţiunea s-a desfăşurat sub coordonarea Parchetelor de pe lângă Tribunalele Galaţi, Bucureşti, Bacău, Arad şi Satu Mare, în urma mai multor luni de investigaţii comune coordonate în Franţa de Oficiul Central de Luptă contra Delincvenţei Itinerante şi în România de Direcţia de Investigaţii Criminale – IGPR.
Membrii grupării sunt bănuiți de furturi din magazine cu aparatură electronică şi furturi din autocamioane, de pe teritoriul Franţei.
Din cercetări a reieșit că, cei în cauză ar fi supravegheat în prealabil locurile unde acţionau și ar fi comis furturile prin decuparea, pe timpul nopţii, a pereţilor din tablă, din spatele magazinelor.
Astfel, la o eventuală declanşare a alarmei, echipele de intervenţie nu observau nimic în neregulă cu căile de acces obişnuite în incinta magazinului şi nici lipsa produselor electronice cu valoare mare.
Bunurile sustrase ar fi fost trimise în România prin transportatori mandataţi sau prin firme de transport rutier, pentru a fi valorificate. Prejudiciul cauzat este de peste 350.000 de euro.
În urma perchezițiilor, au fost conduse la sediile unităţilor de Parchet şi Poliţie, în vederea audierii, 13 persoane, iar, dintre membrii grupării, au fost depistate şi reţinute șapte persoane în Franţa şi trei în România.
Urmează a fi emise de către autorităţile judiciare franceze mai multe mandate europene de arestare, Poliţia Română urmând să pună în executare parte dintre acestea, pentru persoanele depistate în România.

Un Comentariu la "Percheziții în Certeze și Negrești-Oaș"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.