ACL cere respingerea Legii amnistiei și grațierii

Conferinta ACL

Parlamentarii Alianței Creștin Liberale (ACL) cer respingerea Legii amnistiei și grațierii. În acest sens, aceștia au solicitat public președinților Camerei Deputaților și Senatului, să convoace în cursul zilei de vineri, 14 noiembrie, plenul celor două camere ale Parlamentului.
Anunțul a fost făcut de co-președintele ACL Satu Mare, Romeo Nicoară, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate azi, 13 noiembrie, la sediul alianței politice pe care o reprezintă. La întâlnirea cu jurnaliștii a participat și co-președintele Organizației de Tineret a ACL, Victor Cernea.
Potrivit lui Nicoară, pe ordinea de zi a ședinței de vineri s-ar afla două puncte. Este vorba despre aprobarea solicitării parchetelor pentru începerea urmăririi penale sau pentru cererea de arestare în cazul unor senatori și deputați care sunt în asemenea situații, respectiv respingerea Legii amnistiei și grațierii.
De asemenea, Romeo Nicoară a declarat că în cursul zilei de vineri, ACL de la nivel național va depune o plângere penală pentru constatarea unor fraude în primul tur al alegerilor prezidențiale. Plângerea va fi adresată procurorului general al României.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.