„Ziua Mondială de Luptă Împotriva Diabetului Zaharat”, va fi marcată și la Satu Mare

Diabet

În fiecare an, în ziua de 14 noiembrie, în întreaga lume, este marcată „Ziua Mondială de Luptă Împotriva Diabetului Zaharat”. Cu acest prilej, Spitalul Județeam de Urgență, în strânsă colaborare cu Consiliul Județean Satu Mare, va organiza, o acțiune de prevenire, depistare precoce, control și tratare a acestei maladii care afectează tot mai mulți oameni.
Acțiunea va avea loc în cursul zilei de 14 noiembrie, la Spitalul Vechi, între orele 09.00 și 17.00. La această acțiune au acces gratuit toți cetățenii municipiului și județului Satu Mare.
Tuturor celor care se vor prezenta la analize, li se va recolta sânge pentru determinarea glicemiei și se va măsura greutatea, înălțimea și circumferința abdominalî. În cazul în care se vor depista persoane cu valori mari ale glicemiei, acestora li se vor efectua analize suplimentare.
Timpul de așteptare va fi scăzut, 10-15 minute de persoană, se va lucra simultan la mai multe mese, iar la finalul examinării fiecărui pacient prezent i se va înmâna o fișă în care vor fi consemnate toate datele, înălțime, greutate, circumferință talie, glicemie.
Întreaga acțiune va fi sprijinită de Laboratorul de analize medicale „PsihoTest” și va fi supravegheată de personalul de specialitate din cadrul Centrului de Diabetologie Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.