Valeriu Zgonea: „Pălinca produsă în gospodării trebuie scutită de accize”

Valeriu Zgonea

DSCF6486

DSCF6484

DSCF6477

DSCF6476

„Proiectul de lege privind scutirea de la plata accizelor a pălincii produse în cantităţi mici în gospodării va trece de Camera Deputaţilor. Sunt aici ca să vă confirm acest lucru”, a declarat președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, la întâlnirea de azi, 12 noiembrie, cu producătoreii de pălincă din județul Satu Mare.
La întâlnire au participat și prefectul Eugeniu Avram, managerul județului Satu Mare, Nicolae Bura, deputatul Octavian Petric și producători de pălincă din județ.
În luarea de cuvânt, deputatul Octavian Petric, cel care l-a invitat pe Zgonea la Satu Mare a declarat că proiectul de lege privind scutirea de la plata accizelor a pălincii produse în gospodării va fi promovat în Parlament.
„Tactic şi strategic, dacă îl trimitem acum, există posibilitatea contestării lui la Curtea Constituţională. Urmează doar să-i convingem pe cei din Parlamentul European că propunerea noastră este justificată, deoarece este vorba despre producătorii care fac pălincă pentru uz propriu, în gospodării. Este vorba despre tradiţiile noastre de familie. Trebuie găsită o soluţie să-i convingem pe cei din Uniunea Europeană că ţuica nu trebuie accizată”, a declarat Zgonea.
Proiectul de lege a fost inițiat de 46 de deputați, și urmează să fie supusă dezbaterii Camerei Deputaților.

Un Comentariu la "Valeriu Zgonea: „Pălinca produsă în gospodării trebuie scutită de accize”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.