Judoka de la CSM Satu Mare, Vasile Fușle jr. va arbitra în cadrul Campionatelor Europene de Tineret U 23 din Polonia

Vasile Fusle jr.3

Unul dintre cei mai apreciați judoka, atât pe plan național cât și internațional, Vasile Fușle jr., va arbitra la sfârșitul acestei săptămâni, la Campionatele Europene de Tineret U 23, competiție ce se va desfășura în perioada 14-16 noiembrie, în orașul Wroclaw din Polonia. Vasile Fușle jr. este arbitru din 2000, iar din 2012 este Arbitru Continental de Judo.
„Până în prezent am arbitrat la mai multe competiții internaționale, dar cea mai importantă competiție din cariera mea de până acum, la care voi arbitra, va fi la sfârșitul acestei săptămâni, în orașul Wroclaw din Polonia, la Campionatele Europene de Tineret U 23. Sunt foarte fericit că am fost nominalizat de către Comisia Europeană a Arbitrilor de judo și îmi doresc să fie o competiție reușită pentru mine, fără greșeli, ca să fiu nominalizat pentru blocurile finale, adică, când sunt luptele pentru medalii unde sunt selectați cei mai în formă arbitri din ziua competiției. De asemenea, îmi doresc ca pe viitor să fiu nominalizat în continuare la competiții majore precum Campionatele Mondiale, și de ce nu, Jocurile Olimpice, visul oricărui sportiv și arbitru, care de fapt este maximul carierei”, a declarat Vasile Fușle jr.
Competiția din Polonia va fi difuzată în direct pe Internet, pe site-ul www.ippon.tv. „Voi face deplasarea în Polonia alături de echipa națională de Judo U23, în cadrul căreia se află și colegul meu Eduard Nicolaescu de la CSM Satu Mare. Nicolaescu va concura la categoria de 73 kg, și ne dorim ca reprezentativa României să obțină cât mai multe medalii la aceste Campionate Europene”, spune antrenorul sătmărean.
Vasile Fușle jr. a început să practice judo-ul în anul 1990 la AS Mobila Satu Mare, sub îndrumarea tatălui său, Vasile Fușle senior, care l-a inițiat și în tainele arbitrajului. În prezent judoka sătmărean este legitimat la CSM Satu Mare în cadrul secției de judo.
De-a lungul carierei de sportiv a câștigat numeroase medalii naționale și internaționale. Vasile Fușle jr. a mai fost legitimat la cluburile: CS Samobil Satu Mare, CSM Baia Mare, Tohkon Judo Academy din Statele Unite și Judo Club Fușle Security Satu Mare. În anul 2000 tot la inițiativa tatălui său a devenit arbitru național de judo, categoria a 3-a (este primul nivel), iar după 11 ani a ajuns arbitru național la cel mai înalt nivel la noi în țară, timp în care a arbitrat majoritatea campionatelor naționale de la copii până la seniori.
Ca urmare a evoluției sale, a fost propus de către Colegiu de Arbitri de Judo din România și Federația Română de Judo să treacă la următorul nivel, adică la cel internațional.
„În 2012 am devenit Arbitru Continental de Judo, susținând un examen în prezența Comisiei Europene a arbitrilor de judo. Au fost două probe eliminatorii, examenul oral susținut în limba engleză și cel practic pe tatami, în timpul competiției ce s-a desfășurat la București, fiind Cupa Mondială de feminin”, povestește Vasile Fușle jr.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.