Administratorul firmei SC Laurențiu H SRL din Negrești-Oaș, trimis în judecată de procurorii DNA

DNA

Laurențiu Manuel Huja, director al SC Laurențiu H SRL Negrești-Oaș, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, acesta făcându-se vinovat, potrivit anchetatorilor, de instigare la fals în înscrisuri. În același dosar este cercetată și directoarea economică al Administrației Bazinale de Apă Mureș, Maria Pătrașcu.
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada iunie-decembrie 2011, Maria Pătrașcu ar fi primit de la Laurențiu Huja, mai multe foloase necuvenite.
„Astfel, în două perioade diferite, respectiv lunile iunie-iulie 2011 și octombrie – noiembrie 2011, pentru amenajarea unui teren, proprietate personală situat în Târgu Mureș (terasamente, săpături de fundație și transport pământ), Pătrașcu Maria a apelat la inculpatul Huja Laurențiu care i-a trimis un buldoexcavator și o autobasculantă, aparținând firmei administrate de soția inculpatului Tohănean Gheorghe.
Ulterior, inculpatul Huja Laurențiu a achitat suma de 15.128 lei, în două tranșe, reprezentând toate lucrările efectuate de către această societate comercială în beneficiul inculpatei Pătrașcu Maria.
În continuare, pentru a masca originea respectivelor plăți nejustificate, efectuate în beneficiul inculpatei Pătrașcu Maria și pentru a le da o formă legală, inculpatul Huja Laurențiu l-a determinat, la data de 21 februarie 2012, pe un angajat al lui, să redacteze și să semneze, în numele său, un contract de prestări servicii. Acest înscris avea ca obiect „lucrări cu buldoexcavatorul și transport de material cu autobasculanta”, era antedatat, și trebuia să creeze o aparență de valabilitate pentru perioada 01 ianuarie – 31 decembrie 2011”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA.
Acest document, a fost semnat și ștampilat de către Gheorghe Tohănean.
În cauză, a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra bunurilor aparținând Mariei Pătrașcu, până la concurența sumei de 15.128 lei.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Mureș, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.