Deputatul Ovidiu Silaghi a participat la „Asia-Europe Business Forum” de la Milano

Silaghi1

Silaghi2

În perioada 15-16 octombrie, deputatul Ovidiu Silaghi a participat la evenimentul „Asia-Europe Business Forum” ce a avut loc la Milano. Invitația i-a fost lansată de Daniel Kraus, vice-director general în cadrul „Confindustria Italia”.

„Asia-Europe Business Forum” a fost organizată de către „Confindustria Italia” și „Businesseurope”, cu ocazia „Asia-Europe Meeting” (ASEM), sub auspiciile președinției deținute de Italia în cadrul Uniunii Europene. Evenimentul a fost onorat, în cadrul sesiunii de închidere, de prezența președintelui Comisiei Europene, președintelui Consiliului European, premierului italian, ministrului italian al dezvoltării economice, ministrului afacerilor externe precum și a altor personalități politice participante la ASEM.

Din delegația română au mai făcut parte Mihai Manoliu, președintele Asociației Confederațiilor Patronale din România (ACPR), organizație care este și membru al „Businesseurope”, unul dintre cei doi organizatori, Florin Pogonaru, președintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din România(AOAR) și Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR).

Tema generală a AEBF a fost „Intensificarea relațiilor de afaceri pentru a ocroti integrarea economică dintre Europa și Asia”. Subiectele prioritare vor fi adresate către patru grupe de forță compuse din reprezentanți ai mediului de afaceri din Europa și Asia care vor lucra online și vor livra rapoartele finale cu recomandări tematice. Asemenea recomandări vor fi aprobate de către AEBF, fiind anexate „Declarației finale AEBF 2014” și transmise liderilor politici.

Cele patru subiecte prioritare sunt: „Comerțul și investițiile pentru ocrotirea integrării dintre Europa și Asia”; „Securitatea și siguranța apei și a hranei ca și conducători ai stabilității și bunăstării mondiale”; „Energia, tehnologiile ecologice și un management durabil al resurselor naturale” și „Cooperarea EU-Asia în infrastructură, rețele de conectivitate și tehnologie spațială”.
AEBF își propune să aducă împreună lideri importanți din lumea afacerilor pentru a schimba puncte de vedere și idei, având ca scop întărirea relațiilor economice dintre cele două continente.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.