Germania, principalul partener de afaceri ai firmelor din județul Satu Mare

Export

Germania se află pe primul loc în ierarhia țărilor unde firmele din județul Satu Mare desfășoară activități de export. Potrivit Direcției Județene de Statistică, 34,4% dintre bunurile ce au mers la export în primul semestru al acestui an (2014), au luat drumul Germaniei.
Din aceleași evidențe reiese că următoarele locuri sunt ocupate de: Ungaria (19%), Italia (7,8%), Franța (4,8%) și Polonia (4,1%).
În ceea ce privește mărfurile exportate, pe primul loc se situează mașinile și echipamentele (25,1%), materialele plastice, cauciucul și diferite articole din acestea (23,6%) și articolele de mobilier (15,2%).
În privința importului, în prima jumătate al acestui an, societățile comerciale din Satu Mare au avut ca parteneri firme din: Germania (38,3%), Ungaria (19,2%), Italia (10,8%) și Polonia (4,9%).
În primul semestru al acestui an, firmele sătmărene au importat: mașini și echipamente (26,7%), metale comune și articole din metal (15,9%), materiale palstice, cauciuc și articole din acestea (14,1%).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.