Un val de lumină va face înconjurul Pământului

Lumina

Organizația „Eternul Miracol Materna Alinare” (EMMA) va marca miercuri, 15 octombrie, „Ziua internațională a comemorării bebelușilor și a copiilor”, eveniment ce se desfășoară în Statele Unite, Canada, Australia, Japonia, dar și în câteva țări europene. În această zi, la ora 19.00 (ora locală din fiecare țară) se aprind lumânări în memoria copiilor plecați prea curând dintre noi. Lumânările sunt lăsate să ardă timp de o oră creând astfel, datorită diferenței de fus orar, un „Val de Lumină” care va face înconjurul globului și va dura 24 de ore.

În România, evenimentul organizat la inițiativa Biancăi Brad, fondatoarea Organizației EMMA, a ajuns la cea de-a V-a ediție și se va desfășura simultan în 16 orașe în care, la ora 19.00, se vor aprinde sute de lumânări în memoria copilașilor plecați prea curând dintre noi. În Satu Mare candelele vor arde timp de o oră la locul de joacă de pe Pasajul „Corneliu Coposu” (la groapa de lângă Magazinul „Someșul”).

Mișcarea de sprijinire a celor care trec prin pierderea unei sarcini sau a unui copil a început în Statele Unite în anul 1988 când președintele Ronald Reagan a declarat oficial luna octombrie ca fiind luna comemorării bebelușilor și copiilor decedați.

În 2002, la inițiativa unui grup de părinți, ziua de 15 octombrie a fost declarată în toate statele americane „Zi oficială pentru comemorarea bebelușilor și copiilor”. An de an mișcarea s-a extins ajungând acum să acopere toate continentele.

Pentru a afla mai multe informaţii despre eveniment și despre locațiile din țară, sunteți rugați să accesați pagina de internet www.Organizatiaemma.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.