Colegiul Național „Ioan Slavici” – 10 ani de Eco-Școală

ECO

Sâmbătă, 11 octombrie, în Aula Magna a Universității „Titu Maiorescu” din București, Colegiul Național (CN) „Ioan Slavici” a primit placheta aniversară care se oferă la împlinirea a 10 ani de Eco-Școală. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul Seminarului Național „Parteneriat în educația pentru mediul înconjurător”, organizat de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG), membru cu drepturi depline al Foundation for Environmental Education (FEE).
CCDG derulează mai multe proiecte, campanii și concursuri, ca de exemplu: programul ECO-ȘCOALĂ „ECO-fotografia anului”, programul mondial „Learning about forest”, „Tineri reporteri pentru mediul înconjurător”, Concursurile Naționale „Patrula ECO” și „Valorificând deșeurile, salvăm mediul și sănătatea noastră”.
Alături de placheta aniversară, s-au înmânat diplome de excelență persoanelor coordonatoare ale activităților Eco-Școală din cadrul CN „Ioan Slavici”, și anume, profesoarelor Monica Pădureanu, respectiv Ionela Manda. Diplomele reprezintă recunoașterea și încununarea muncii depuse de elevii colegiului, în activitățile ce vizează protecția mediului.
Seminarul a fost susținut de prof. dr. Cornelia Dincă, președinte CCDG, prof. univ. dr. Maria Pătroescu, președinte de onoare a CCDG și Daniel Shaffe, director FEE, din Copenhaga.
Educația pentru mediu își are originile în dezbaterile Conferinței ONU desfășurată în 1972, la Stockholm, iar statuarea ca parte a procesului educațional s-a materializat în documentele Conferinței Interguvernamentale, organizată de UNESCO, în 1977, la Tbilisi.
Programul ECO-Școală, implementat și în cadrul CN „Ioan Slavici”, antrenează elevii în acțiuni benefice pentru schimbarea atitudinii față de mediul înconjurător. Educația pentru mediu presupune dezvoltarea capacității de a observa, a înțelege, a fi responsabil în raport cu comportamentul în natură.
„Steagul Verde” al CN „Ioan Slavici”, câștigat în 2005, flutură alături de alte 248 de „Steaguri Verzi” ale școlilor din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.