Sătmăreanul Turos Lorand, candidează pentru funcția de vicepreședinte al CNA

Turos Lorand

Turos Lorand a fost numit membru al Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) de Parlamentul României, pentru perioada 2012-2018, și este susținut de UDMR. Candidatura lui Turos a fost înregistrată la Registratura CNA.
Vicepreședinția CNA a devenit vacantă după ce un alt sătmărean, fostul deputat liberal, Viorel Buda, a demisionat din funcție pe data de 16 septembrie 2014.
Pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului poate candida orice membru al Consiliului, numit în condiţiile legii. Alegerea candidatului/candidaţilor pentru funcţia de vicepreşedinte al CNA se face prin vot secret, în condiţiile prevăzute de lege. În cazul în care candidaţii nu întrunesc numărul de voturi necesar pentru alegerea în această funcţie, votul se poate relua de cel mult trei ori. Dacă nici în acest caz nu se reuşeşte alegerea candidatului pentru funcţia de vicepreşedinte, se declanşează o nouă procedură de alegere.
În prezent, CNA are 11 membri: Laura Georgescu (preşedinte), Viorel Vasile Buda, Florin Gabrea, Lorand Turos, Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.