AJFP Satu Mare, pe locul III la încasări, în Regiunea de Nord-Vest

Finante

Gradul de realizare a programului de încasări pe luna septembrie al anului în curs a fost îndeplinit în proporție de 102,09%, ceea ce plasează Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Satu Mare pe locul 34 la nivel național și locul III, în Regiunea de Nord-Vest. Informațiile cu privire la gradul de realizare a programului de încasări au fost furnizate de directorul AJFP Satu Mare, Ioan Mircea Ardelean, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate azi, 8 octombrie.
Potrivit celor declarate de Ardelean, în luna septembrie s-a încasat cu 1,6 milioane de lei în plus la bugetul de stat, față de planul stabilit inițial. În ceea ce privește gradul de realizare a programului de încasări pe primele nouă luni ale acestui an, procentul a ajuns la 101,93%, ceea ce a adus cu 14 milioane de lei în plus la buget.
Cu privire la activitatea de inspecție fiscală, în perioada ianuarie-septembrie au fost efectuate un număr de 1251 de controale, stabilindu-se obligații suplimentare în valoare de 62,80 milioane lei. Totodată, au fost transmise și 67 de sesizări penale.
În ceea ce privește taxa auto, până la 30 septembrie 2014, a fost încasată suma de 6.710.596 lei, și s-a restituit ca taxă de poluare, suma de 2.154.877 lei. Diferența de aproximativ 4,5 milioane lei a fost transferată la fondul de mediu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.