ACL Satu Mare a depus o contestație la BEJ împotriva PSD Satu Mare

sigla-acl-png
Reprezentanții ACL Satu Mare au depus o contestație la Biroul Electoral Județean (BEJ) cu privire la unele nereguli constatate în ceea ce privește afișajul electoral în municipiul, reședință de județ. În continuare vă prezentăm textul integral al comunicatului de presă, remis în această seară redacției noastre și semnat de cei doi co-președinți ai ACL Satu Mare, Petre Mureșan, respectiv Romeo Nicoară.

În timpul campaniei electorale din luna mai pentru europarlamentare și alegerile parțiale pentru colegiul 2 deputați, municipiul Satu Mare a căpătat un aspect de carnaval prin sutele de bannere montate de competitorii electorali. Un rol important la acea vreme a avut atunci un candidat exotic care a încărcat cu bannere mov pasarelele de cale ferată și bulevarde întregi. Încă de atunci a pornit o dezbatere în Consiliul Local pe tema reglementării utilizării unor astfel de materiale care agresează vizual și constituie un pericol prin faptul că pot fi agățate de autovehiculele de gabarit mare. Unele incidente semnalate: bannere spintecate, capete metalice căzute peste autovehicule, stâlpi de iluminat public doborâți.

Inițiativa consilierilor locali s-a materializat printr-un Proiect de Hotărâre care a fost adoptat în 25 septembrie prin votul majorității. S-a hotărât astfel de către reprezentanții cetățenilor interzicerea amplasării de bannere electorale, indicatoare publicitare direcţionale, steaguri sau orice alte materiale de propagandă electorală, în locaţii cum ar fi: pe stâlpii de beton sau metalici, lampadare, aparținând sistemului de iluminat public al municipiului Satu Mare, aflaţi în administrarea sau proprietatea municipiului Satu Mare, precum şi a S.C. ELECTRICA S.A. sau care susţin indicatoare sau semnalizări rutiere; pe cutiile pentru distribuirea de energie electrică, gaz metan sau alte utilităţi, pe cabinele telefonice, copaci, stâlpi de susţinere a podurilor şi a pasajelor rutiere, feroviare, containere şi coşuri pentru deşeuri.

Totodată, Legea 185 din 2013, privind amplasarea și autorizarea mijloacelor de publicitate prevede la art. 36 al. 1 lit. A, că este interzisă amplasarea de bannere în intersecții.

După cum constatăm însă cu toții, intersecțiile și principalele căi de acces din municipiu sunt „ocupate strategic” de candidatul socialist Victor Ponta. Partidul guvernamental se manifestă după cum guvernează, politicianist. Grija principală a partidului roșu și a lui Victor Ponta, în detrimentul bunei administrări a treburilor țării, este doar să zâmbească la televizor, să se facă simpatici electoral.
Noi, reprezentanții ACL protestăm public pentru nerespectarea regulilor de către competitorii politici în cauză. Totodată, am depus la BEJ contestație privind cele semnalate.

Alianța Crestin Liberală va urmări în continuare cu atenție toate încercările puterii de a ocoli sau slăbi legea. Rămânem apărători ai regulilor și a statului de drept.

Petre Mureșan              Romeo Nicoară
Președinte PDL            Președinte PNL
Co-președinte ACL   Co-președinte ACL”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.