Dorel Coica: „Sunt fidel teatrului și vreau să ajut teatrul”

Teatrul

„Până ce nu văd adulter și acte de violență pe scenă, voi rămâne un adept fidel al teatrului. S-a spus că primarul nu iubește teatrul. Nu este adevărat. Eu iubesc teatrul și în consecință am vorbit cu domnul regizor Cristian Ioan de la Teatrul Național din Târgu Mureș să vină să ne ajute să avem piese de calitate la Teatrul de Nord. Discuția noastră a avut loc înainte de declanșarea scandalului cu salariile”, a declarat primarul municipiului Satu Mare în cadrul unei conferințe de presă susținute azi, 3 octombrie.
Alături de primar, la întâlnirea cu jurnaliștii au mai participat și managerul general al Teatrului de Nord Satu Mare, Vasile Țăran, directorul executiv al instituției, Adriana Vaida și regizorul Cristian Ioan.
„Sunt fidel teatrului și vreau să ajut teatrul. Am alocat bani pentru montarea unei piese (Inimă de câine)care va avea premiera pe 9 noiembrie. Este o piesă cu care se poate ieși în turnee în țară și străinătate. Piesa va fi montată de domnul regizor Cristian Ioan. Mă gândesc nu doar la Secția română ci și la cea maghiară deoarece trăim într-un oraș multicultural și vreau ca această instituție să funcționeze”, spune Coica.
Cristian Ioan a fost directorul Teatrului de Nord Satu Mare în perioada 1987-2000, după care a plecat la Teatrul Național din Târgu Mureș.
„Vrem să relansăm Secția română. Nu trebuie uitat că în 1992 Satu Mare a avut primul festival de teatru din România, deci se poate. Ar fi bine să reînviem acel festival care cu ani în urmă a cules aprecieri din toată țara”, spune Cristian Ioan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.