Chinezii sunt interesați să investească în infrastructura și turismul județului Satu Mare

Ambasador1

Ambasador2

Ambasador3

Ambasador4

Huo Yuzhen, ambasadoarea Republicii Populare Chineze în România, s-a întâlnit cu conducerea Prefecturii, Consiliului Județean și a Primăriei municipiului, reședință de județ, în cadrul unei vizite efectuate azi, 3 octombrie, la Satu Mare. Ambasadoarea a fost însoțită de colonelul superior Zhao Guoxi, soţul acesteia, şi de secretarul Zhang Zheng. Întânirea a fost intermediată de deputatul PSD, Octavian Petric, secretarul Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Populară Chineză.
Delegația condusă de Huo Yuzhen a fost primită în jurul orei 09.30 de către prefectul Eugeniu Avram, deputatul Octavian Petric și de primarul Dorel Coica.
Potrivit celor declarate de primarul Sătmarului la sfârșitul discuțiilor avute cu ambasadoarea Chinei „am vorbit despre al treilea pod, despre aeroport și posibilitatea unei legături aeriene cu China dar și despre agricultura intensivă. I-am explicat doamnei ambasador că noi avem apă termală care poate fi utilizată ca agent de încălzire în sere. Sunt interesați de infrastructură, de turism. Am vorbit despre poziția strategică a municipiului Satu Mare, aflată în apropierea granițelor cu Ungaria și Ucraina. S-au arătat deosebit de interesați cu privire la posibilitățile economice ale municipiului și județului Satu Mare”.
Prefectul Eugeniu Avram a subliniat faptul că, chinezii sunt interesați de cultivarea plantelor medicinale în județul Satu Mare și de înființarea unei fabrici de procesare a plantelor pe care apoi să le comercializeze în Uniunea Europeană.
„Ne-au spus să facem proiecte și să mergem cu acestea la Secția Economică a Ambasadei. După părerea mea, întâlnirea de azi a fost cea mai puctuală dintre toate pe care le-am avut până în prezent cu ambasadorii și consulii altor state. Ei sunt foarte interesați de investiții, mai ales că noi, în județul Satu Mare nu avem investitori chinezi”, a declarat Avram.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.