Fostul polițist din Tășnad, Pavel Nicoară, lăsat în arest la domiciliu

Politist

Fostul polițist din Tășnad, Pavel Nicoară, arestat preventiv la sfârșitul lunii martie al acestui an în dosarul de evaziune fiscală, delapidare și spălare de bani, instrumentat de DIICOT Sălaj, a părăsit Penitenciarul Gherla. Magistrații Curții de Apel Cluj au dispus în ședința din 29 septembrie, înlocuirea măsurii de arest preventiv cu cea de arest la domiciliu. În acest dosar au mai fost arestați și alți trei sălăjeni, instanța luând aceeași măsură și față de aceștia.
Vă reamintim că în urma percheziţiilor efectuate în data de 28 martie au fost duse pentru audieri la DIICOT Sălaj un număr de 25 de persoane dintre care nouă au fost arestate pentru 24 de ore. Pe data de 29 martie, magistraţii Tribunalului Sălaj au dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile ai celor nouă inculpaţi, printre care şi sătmăreanul Pavel Nicoară însă ulterior, pe 8 aprilie, instanţa a decis ca doar cinci dintre inculpaţi să rămână în arest preventiv, iar împotriva celorlalţi patru s-a luat măsura de arest la domiciliu. În urma percheziţiilor domiciliare efectuate la acea vreme, oamenii legii au ridicat facturi fiscale, documente contabile, calculatoare, sume de bani şi ştampile. Prejudiciul cauzat este de 5 milioane de euro.
Potrivit procurorilor capul reţelei infracţionale implicate în delapidare, spălare de bani şi evaziune fiscală era chiar fostul poliţist din Tăşnad, Pavel Nicoară. Procurorii susţin că Nicoară era responsabil de racolarea administratorilor „firmelor fantomă” care ulterior erau folosiţi pentru semnarea în alb a documentelor necesare ingineriilor financiare operate de către membrii reţelei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.