Tinerii sătmăreni invitați să-și prezinte creațiile științifice la Salonului Naţional de Inventică

Inventica

Ministerul Tineretului şi Sportului organizează în perioada 19-23 noiembrie 2014, la Complexul Expoziţional „Romexpo” (Bucureşti), cea de a XII-a ediţie a „Salonului Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret”. Salonul se desfăşoară în cadrul Târgului Internaţional „Gaudeamus – Carte de învăţătură”. Grupul ţintă este compus din tineri, cu vârsta între 14 şi 35 ani, din toată ţara, tineri care au o orientare spre o societate bazată pe cunoaştere şi dezvoltare.

Cu acest prilej Ministerul Tineretului şi Sportului lansează şi un concurs de invenţii şi creaţii pentru tinerii care au preocupări, cunoştinţe şi aptitudini provenind din diverse domenii şi care îşi expun lucrările în cadrul „Salonului Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret” 2014.

La concurs participă tineri ale căror invenţii sau creaţii se încadrează în următoarele secţiuni: 1) Științe aplicate (mecanică, electricitate, optică, termotehnică, biotehnologie, nanotehnologie, aeronautică, astronautică etc.); 2) Tehnologia informației (tehnologie care asociază utilizarea calculatorului şi a informaţiilor, care ajută să producă, să manipuleze, să comunice sau să difuzeze informaţiile); 3) Tehnologii ale viitorului (robotică, grafic design, etc.).

Creaţiile şi invenţiile vor fi expuse în cadrul salonului, iar cele mai creative şi inovative lucrări, pe fiecare tematică, vor fi premiate la finalul manifestării într-un cadru festiv.

Selecţia participanţilor se face în baza următoarelor documente: formular tip de înscriere; document de identitate (C.I.) în copie și Curriculum Vitae.
Acestea se vor transmite la adresa de e-mail: salon.naţional2014@mts.ro, având inscripţionată, în câmpul „Subiect”, menţiunea „Înscriere „Salonul Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret”, până vineri, 10 octombrie 2014.

Fişa de înscriere şi alte informaţii pot fi obţinute de pe site-ul www.mts.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.