Doi sătmăreni s-au intoxicat cu vapori de clor la Aquastar-ul de pe Gorunului

Aquastar

Doi sătmăreni, o femeie și un bărbat, au ajuns joi (25 septembrie) după-amiază la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean Satu Mare după ce s-au intoxicat cu vapori de clor. Incidentul a avut loc la Aquastar-ul de pe strada Gorunului din Satu Mare, în jurul orei 12.00.

Bărbatul, care este angajat ca mecanic în cadrul complexului de agrement, din neatenție a răsturnat un rezervor plin cu clor care a dus la formarea vaporilor extrem de toxici. Incidentul s-a produs în camera tehnologică a complexului de agrement, acolo unde se tratează apa din bazine. Vaporii au ajuns în instalația de împrospătare a aerului ceea ce a condus la difuzarea acestora în aer, motiv pentru care complexul a fost evacuat imediat.

Bărbatul şi-a dat seama de eroare şi a încercat să oprească instalaţia, însă între timp a inhalat vapori de clor. La momentul preluării de către echipajul de pe Ambulanță, bărbatul acuza iritație la nivelul ochilor și tuse, însă funcțiile vitale erau normale. Cea de-a doua victimă (o femeie) se afla în zonă și a inhalat şi ea vaporii toxici.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean Satu Mare, Constantin Demian, aseară (joi) cele două victime au părăsit spitalul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.