Consilierii locali au votat pentru înăsprirea regimului contravenţiilor în Satu Mare

Contraventii

În cadrul şedinţei de azi, 25 septembrie, consilierii municipali au votat proiectul de hotărâre ce modifică regimul contravenţiilor pe raza municipiului Satu Mare. Astfel, sătmărenii care îşi spală covoarele pe domeniul public riscă amenzi cuprinse între 100 şi 300 de lei. Totodată, cei care îşi scutură preşurile de pe balcoane, riscă să fie amendaţi cu sume ce pot varia de la 100 la 200 de lei.
De asemenea, deteriorarea mobilierului urban, a cabinelor telefonice, a automatelor pentru vânzarea de tichete sau bilete, a spaţiilor de joacă pentru copii, a dotărilor din bazele sportive sau zonele de agrement se sancţionează cu amenzi cuprinse între 500 şi 1.500 de lei. Totodată, scăldatul și spălatul la fântânile arteziene, cișmele și lacurile amenajate pe domeniul public se sancționează cu amendă de la 500 la 1.500 de lei.
Proprietarii şi însoţitorii animalelor de companie trebuie să aibă la ei pungi sau mănuşi, şi să cureţe locurile unde acestea şi-au satisfăcut necesităţile fiziologice. Nerespectarea acestei obligaţii se sancţionează cu amenzi de la 100 la 300 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.