2.780 de intervenţii realizate de pompierii sătmăreni în acest an

Bilant-ISU
Din bilanţul prezentat de şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Someş” Satu Mare, colonelul Dan Gheorghe, în cadrul unei conferinţe de presă organizate azi, 21 august, reiese că în prime 7 luni ale acestui an, la nivel de judeţ au fost înregistrate un număr de 2.780 de intervenţii. Dintre acestea marea majoritate (2.317 de intervenţii) le reprezintă intervenţiile echipajelor SMURD.
Făcând o comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut (2013) numărul intervenţiilor realizate de echipajele SMURD au crescut de la 2.163 (până la 31 iulie 2013), la 2.317 în acest an. Raportat la aceeaşi perioadă se observă un trend crescător şi în ceea ce priveşte celelalte tipuri de intervenţii.
Astfel, în primele 7 luni ale acestui an pompierii au fost solicitaţi să stingă un număr de 61 de incendii de vegetaţie, comparativ cu 25 de intervenţii de acelaşi fel înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut. De asemenea, în prima parte al acestui an pompierii au intervenit la stingerea a 144 de incendii la imobile, comparativ cu 98 de acţiuni semnalate în primele 7 luni ale anului trecut.
În perioada de referinţă au fost efectuate un număr de 667 de controale soldate cu 3.605 de avertismente şi 184 de amenzi contravenţionale, în cuantum total de 262.800 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.