Traficanţi de droguri, ridicați de mascaţi în Satu Mare

canabis

canabis1
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Satu Mare împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare au destructurat o grupare infracțională specializată în traficul internațional de droguri de risc, pe ruta Italia – România.
Azi, 20 august au fost declanșate în mod simultan 22 de percheziții în județele Satu Mare şi Sălaj, respectiv în municipiul București, la domiciliile unor persoane suspectate atât de trafic internațional de droguri de risc, cât și de comercializarea de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.
La operațiune au participat și polițiști specializați în lupta antidrog din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Oradea și București, SCCO Sălaj, polițiști din cadrul IPJ Satu Mare și IPJ Bihor – Serviciul de Acțiuni Speciale și ofițeri criminaliști, precum și agenți și ofițeri din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Satu Mare Detașamentul 1 Mobil.
În urma perchezițiilor au fost ridicate 10 grame de cannabis, 15 grame hașiș, 159 de plicuri cu pulbere albă, 1010 grame de pulbere albă, o râşniţă, două pipe, două cântare, un pistol, un laptop, două HDD, 18 telefoane mobile, 20 cartele telefonice, diferite sume de bani. Totodată, au fost identificate și două culturi de cannabis(foto).
Din probele administrate în cauză, rezultă suspiciunea că gruparea e alcătuită din 17 membri, între care se află și un bărbat cu dublă cetățenie – germană și italiană, suspectat de aducerea drogurilor din Italia în România.
Procurorii DIICOT – BT Satu Mare au emis 22 de mandate de aducere care au fost puse în executare, în prezent membrii grupării fiind audiați de către procurori.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.