Toamna aduce la Satu Mare “Festivalul Muzicii de Stradă”

Festival
În perioada 19-21 septembrie, Satu Mare va găzdui un eveniment cultural mai puţin obişnuit pentru urbea noastră. Este vorba despre “Festivalul Muzicii de Stradă”, eveniment care va umple spațiile publice și străzile sătmărene cu muzică live, de la centrul istoric al municipiului, reşedinţă de judeţ, până în cartierele oraşului.

Cu acest prilej muzicienii vor participa şi la un concurs de popularitate, premiul cel mare fiind de 1.000 de euro, dar se vor oferi şi alte premii valoroase pentru trupe dar şi pentru spectatori.

Înscrierea muzicienilor este gratuită, organizatorii le vor asigura cazare și masă, tehnică de scenă de înaltă calitate iar conform tradițiilor acestui stil, trecătorii vor putea răsplăti performanțele muzicale prin donații în “pălărie”.

“Ideea acestui festival s-a născut cu mai multă vreme în urmă. Vizitând mai multe oraşe europene am văzut că asemenea festivaluri au succes. Vorbesc aici de Veszprem (Ungaria), Berlin (Germania) sau Weimar (Germania). Astfel că, m-am gândit că un asemenea eveniment ar putea fi organizat şi la Satu Mare. În prima zi vom avea mai multe mini-scene în cartierele oraşului iar în a doua şi a treia zi a festivalului, muzica se va muta în Centrul Vechi, în Piaţa Libertăţii”, ne-a declarant principalul organizator al evenimentului, Butka Gergo.
Festivalul se va derula cu sprijinul cu Primăriei municipiului Satu Mare iar partenerul tehnic al festivalului este NetMusic School. Pentru detalii, înscriere şi întrebări, cei interesaţi sunt rugaţi să acceseze site-ul evenimentului www.muzicadestrada.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.