Tentativă la omor în Cămârzana

Omor
O neînţelegere mai veche între cumnaţi a degenerat într-un conflict direct soldat cu ranirea grava a unuia dintre bărbaţi.

Evenimentul a avut loc în localitatea Cămarzana, la data de 15.08.2014, între Ioan F., de 53 ani, fiul acestuia Ioan Dănuţ F., de 30 ani şi cumnatul respectiv unchiul Grigore V., de 36 ani. În urma altercaţiei bărbatul de 36 ani a suferit mai multe plăgi întepate la nivelul corpului , dintre care cea de la nivelul hemitoracelui drept a fost penetrantă, punându-i viaţa în primejdie.

Conflictul între cumnaţi a apărut în urmă cu 3 ani, atunci când Grigore V., de 36 ani şi-a oferit disponibilitatea de a fi naş la căsătoria fiului lui Ioan F., de 53 ani. Pe motiv că nu i s-a acordat prima poziţie în în calitate de naş au apărut şi primele nemulţumiri care cu timpul au degenerat, astfel că neînţelegerile au continuat şi faţă de bărbatul de 36 ani au fost depuse mai multe plângeri pentru distrugere şi ameninţare. Pe de altă parte, pe fondul acestei strări conflictuale, la data de 14.08.2014 Grigore V., a sesizat prin SNUAU 112 faptul că a fost agresat de către cumnaţii săi pe strada principală din localitatea Cămârzana. La faţa locului s-au deplasat lucrători din cadrul Secţiei nr 8 poliţie rurală Gherta Mică care i-au identificat pe cei trei cumnaţi reclamaţi, respectiv pe doi dintre aceştia ,în vârstă de 18 şi 26 ani, care i-ar fi aplicat mai multe lovituri cu o bâtă la nivelul umerilor, feţei şi picioarelor. În cauză s-au demarat cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Totodată victima a fost transportată la Spitalul orăşenesc Negreşti Oaş pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Ultima întâlnire între Grigore V., şi cumnatul său Ioan F., respectiv fiul acestuia Ioan Dănuţ, F., a avut loc la data de 15.08.2014 într-un bar din localitata Cămărzana. De această dată scandalul a degenarat în bătaie iar Grigore V., aflat sub influenţa băuturilor alcoolice i-a aplicat lui Ioan F., două lovituri la nivelul antebraţului şi al feţei cu un ciob de sticlă, moment în care a intervenit Ioan

Dănuţ F., care a luat de pe tejgheaua barului un cuţit şi i-a aplicat mai multe lovituri pe tot corpul agresorului tatălui său.

În urma altercaţiei victima a fost transportată în prima fază la Spitalul orăşenesc Negreşti Oaş pentru acordarea primelor îngrijiri medicale şi ulterior la Spitalul Judeţean Satu Mare.
Cazul a fost sesizat poliţiştilor de către propietarul barului unde a avut loc agresiunea. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul inspectoratului care sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare au demarat verificările pentru stabilirea împrejurărilor comiterii faptei.

În urma examinării medico-legale s-a stabilit faptul că bărbatul prezenta mai multe plăgi tăiate-înţepate la nivelul corpului, din care cea de pe faţa dorsală a hemitoracelui drept era penetrantă, leziuni care necesită pentru vindecare 21 de zile de îngrijire medaică şi care au pus în primejdie viaţa victimei.

La data de 15.08.2014 agresorul a fost reţinut pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor, iar în urma prezentării acestuia în faţa instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă aceasta a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.