„România trebuie condusă de un român şi care să fie ortodox”

„România trebuie condusă de un român şi care să fie ortodox. Iar ăsta va fi Victor Ponta”. Declaraţia a fost făcută de preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor în cadrul unei conferinţe de presă organizate azi, 8 august.

Potrivit liderului social-democrat România trebuie condusă de un român. „Cei de la alianţă şi-au găsit un român să candideze … pe Klaus Iohannis. Frumos sună! Imnul ţării noastre, imnul nostru de suflet sună aşa „Deşteaptă-te, române !”. România nu poate fi condusă decât de un om care simte româneşte. Îl întreb, prin intermediul mass-mediei pe domnul Iohannis: de când este primar al Sibiului de câte ori a fost la Ziua Imnului Naţional? De câte ori a fost la Ziua Drapelului sau la Ziua Naţională a României? Poate de Ziua Naţională a mai auzit, deşi cu siguranţă nu prea îi place, dar de Ziua Imnului şi a Drapelului nu a auzit cu siguranţă”, spune Govor.

Liderul PSD Satu Mare şi-a manifestat dezacordul şi cu privire la atitudinea deputatului UDMR, Kereskenyi Gabor „care zilele trecute mi-a spus că nu durează mult şi voi lua salariul în forinţi. Mi-a spus-o mie! Niciodată în ţara mea, vă asigur! Ce a spus se leagă foarte bine de ce pun la cale toţi acei şmecheri în frunte cu Klaus Iohannis, cu cei de la Jobbik şi alte partide din Ungaria. Domnului Kereskenyi, chiar dacă este membru UDMR nu-i face cinste să-mi spună mie în ţara mea că voi lua salariul în forinţi, când el mănâncă pâine românească şi primeşte lei româneşti în Parlamentul României. Românii trebuie să se trezească pentru a nu se ajunge la fel ca în fosta Iugoslavie. De asta vă spun: ţara asta trebuie condusă de un român !”, a declarat Govor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.