Se deschid două puncte temporare de trecere a frontierei

bariera

La solicitarea autorităţilor publice locale maghiare şi române, cu aprobarea Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române, la sfârşitul săptămânii se vor deschide temporar Punctele de Trecerea a Frontierei Horea (localitate de pe teritoriul României) – Omboly (localitate de pe teritoriul Ungariei) și Foieni (localitate de pe teritoriul României) – Piricse (localitate de pe teritoriul Ungariei).

Scopul deschiderii temporare a Punctelor de Trecere a Frontierei este celebrarea Zilei Comunei Omboly (Ungaria) precum și pentru un pelerinaj cu ocazia Sărbătorii „Sfânta Maria”.

Astfel, vor fi deschise următoarele PTF-uri:

Punctul de Trecerea a Frontierei Horea – Omboly, în perioada 16 august ora 13.00 -17 sugust, ora 01.00 (ora României);

Punctul de Trecerea a Frontierei Foieni – Piricse, în data de 16 august orele 13.00-14.00 (ora României).

Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaței a întreprins toate măsurile necesare pentru ca traficul peste frontieră să se desfăşoare în condiţii optime. Cu această ocazie, oamenii legii amintesc tuturor cetăţenilor români că trecerea frontierei române spre Ungaria se poate face în baza un document de călătorie valabil (carte de identitate sau paşaport).

Totodată, poliţiştii de frontieră vor permite ieşirea din ţară a cetăţenilor români minori numai dacă sunt însoţiţi de o persoană fizică majoră, în urmatoarele cazuri: în situaţia în care călătoreşte în strainătate însoţit de ambii părinţi; în situaţia în care călătoreşte împreună cu unul dintre părinţi, numai dacă părintele însoţitor prezintă o procură notarială a celuilalt părinte. Nu mai este necesară declaraţia celuilalt părinte, dacă părintele însoţitor face dovada faptului că minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă, sau a decesului celuilat părinte; dacă este însoţit de o altă persoană fizică majoră i se permite ieşirea în aceleaşi condiţii şi împreună cu aceasta numai dacă persoana însoţitoare prezintă o declaraţie a ambilor părinţi sau a părintelui căruia minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă sau a părintelui supravieţuitor ori a reprezentantului său legal.
Însoţitorii minorilor, alţii decât părinţii, vor trebui să prezinte la ieşirea din ţară şi cazierul judiciar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.