Laura Bota: „Condamnarea lui Dan Voiculescu, adevăratul sfârşit al USL!”

laura-bota

​Preşedintele Partidului Mişcarea Populară Satu Mare, Laura Diana Bota, consideră că decizia definitivă şi irevocabilă de condamnare a preşedintelui fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, la zece ani de închisoare cu executare, consfinţeşte cu adevărat decesul Uniunii Social-Liberale.

​„După cum bine ne amintim, românii au fost din nou minţiţi la alegerile europarlamentare din 25 mai a.c. de către exponenţii social-democraţi ai actualei guvernări, cu sloganul exageta şi plăsmuit prin care se sugera că „USL trăieşte”. La acel moment, s-a dovedit că respectiva invenţie nu a mai avut efectul scontat de Ponta şi acoliţii săi, românii neînghesuindu-se să voteze masiv PSD, aşa cum s-ar fi aşteptat guvernanţii. Dacă, prin absurd, teza închipuită potrivit căreia „USL trăieşte” ar mai fi fost totuşi valabilă, această propagandă neadevărată a fost acum dezamorsată, odată cu condamnarea liderului conservator Dan Voiculescu la închisoare”, a subliniat liderul PMP Satu Mare, într-un comunicat de presă remis luni.

​Laura Diana Bota şi-a argumentat poziţia precizând că fondatorul PC a fost artizanul de drept al defunctei Uniuni Social-Liberale, iar funcţionarea acesteia a fost aproape intangibilă până în momentul în care derularea procesului ICA a degenerat negativ pentru Voiculescu. „Nu mai este pentru nimeni niciun secret că USL a fost creaţia lui Dan Voiculescu, un instrument de luptă politică înfiinţat doar în scopuri personale şi de grup, şi nu în favoarea românilor. Voiculescu a întemeiat şi girat această construcţie politică de la bun început, însă în credulitatea domniei sale nu s-a aşteptat să fie trădat chiar de prietenii săi politici, în speţă de Victor Ponta. Aşa cum a scăpat de PNL şi Crin Antonescu, tot la fel de frumos s-a lepădat premierul şi de Voiculescu, după ce s-a folosit din plin de trustul său de presă. În concluzie, abia acum se poate spune fără dubii că, după condamnarea lui Dan Voiculescu, USL nu mai există, nici la propriu, şi nici măcar la figurat”, a explicat liderul PMP Satu Mare.

​Laura Diana Bota a mai afirmat, potrivit aceluiaşi comunicat, că ajungerea liderului conservator în închisoare demonstrează lipsa de scrupule din politica românească. „Toată lumea l-a acuzat pe preşedintele Traian Băsescu, evident pe nedrept, că ar fi stat în spatele trimiterii lui Voiculescu la închisoare. După decizie, iată că tot mai multe voci susţin că premierul Victor Viorel Ponta nu ar fi străin de respectiva hotârăre. Noi, PMP, susţinem cu tărie neamestecul politicului în actul de justiţie, şi sper ca PSD şi actuala guvernare să nu îşi mai dea cu părerea referitor la independenţa celei mai importante puteri din stat”, a conchis Laura Diana Bota.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.