Prefectul caută soluții pentru problema apei potabile din Negreşti-Oaş

eugeniu-avram

Ca urmare a discuţiilor purtate cu primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca şi cu directorul SC Apaserv SA, Dan Stegerean, prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram a dispus convocarea unui grup de lucru în vederea verificării situaţiei cu privire la cursul râului Valea Rea şi condiţiile în care cetăţenii din zonă primesc apă potabilă.

Grupul de lucru se va reuni luni, 11 august, de la ora 10.00 la sediul Primăriei oraşului Negreşti-Oaş. Din acest grup vor face parte reprezentanţii instituţiilor cu responsabilităţi în domeniu, precum SC Apaserv, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru servicii în sectorul de apă şi apă uzată în judeţul Satu Mare, Inspecţia Silvică şi de Vânătoare, Direcţia de Sănătate Publică, Sistemul de Gospodărire a Apelor Române, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Comisariatul Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu, Primăria municipiului Satu Mare, Primăria oraşului Negreşti-Oaş şi Consiliul Judeţean Satu Mare.

Prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram a solicitat încă de azi, 8 august, instituţiilor cu atribuţii în domeniu să verifice situaţia de pe Valea Rea, astfel încât cetăţenii oraşului Negreşti-Oaş să nu se mai confrunte cu problema apei cu grad ridicat de turbiditate, fenomen apărut ca urmare a timpului ploios din ultima perioadă şi a lucrărilor de defrişare executate în amonte de captarea de apă a oraşului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.