Laura Bota critică decizia premierului Victor Ponta de a denuţa pactul de coabitare

Laura-Bota
Preşedintele Partidului Mişcarea Populară Satu Mare, Laura Diana Bota, consideră că denunţarea de către Victor Ponta a Acordului de colaborare instituţională între Preşedintele României şi Primul-Ministru al Guvernului, semnat la Cotroceni în 12 decembrie 2012, reprezintă doar un gest preelectoral de victimizare a candidatului PSD la Preşedinţie. Liderul PMP Satu Mare susţine, într-un comunicat de presă remis joi, că afirmaţiile premierului referitoare la ruperea documentului respectiv sunt lovite de nulitate.

„În neştiinţa sa deja proverbială, Victor Viorel Ponta a lansat teza renunţării la acest Acord fără să se informeze în prealabil în legătură cu modalitatea prin care se poate denunţa documentul în speţă. Din nefericire pentru români, actualul Guvern este condus de un om fără personalitate, nepregătit şi lipsit de competenţele necesare unei asemenea înalte demnităţi. Astfel se explică repetatele minciuni dovedite şi multiplele gafe instituţionale făcute de primul-ministru, cărora li se adaugă lipsa de cunoştinţe din domeniile de responsabilitate, toate acestea fiind în dezacord flagrant cu fişa postului său. Mi se pare nedrept să nu îţi pese absolut deloc de modul în care evoluează societatea românească şi de nivelul de trai al oamenilor din această ţară, şi să îţi concentrezi toată activitatea în scop pur personal, pentru tine şi baronii PSD, în detrimentul unei guvernări îndreptate înspre nevoile populaţiei, aşa cum procedează acest premier”, a comentat preşedintele PMP Satu Mare.

Laura Diana Bota a mai afirmat că există două explicaţii plauzibile în ceea ce priveşte graba inopinată de care a dat dovadă şeful Executivului în anularea pactului de coabitare. „Într-o raţiune pragmatică, Victor Viorel Ponta ar fi trebuit să citească până la capăt documentul respectiv, însă reacţia sa de miercuri denotă că nu a făcut acest lucru. Acordul prevede în final existenţa unui «Mecanism de soluţionare a disputelor», care stipulează modalitatea prin care se acţionează în cazurile de neconvenire asupra unei poziţii comune. Documentul prevede că deblocarea relaţiei dintre cele două instituţii «se abordează tehnic şi juridic, se aleg variante şi opţiuni, prezentate celor doi decidenţi pentru a conveni asupra formulei finale», de către grupuri de experţi, consilieri şi miniştri care compun acest mecanism de soluţionare. În mod cert, nu există posibilitatea denunţării unilaterale a Acordului, iar dacă aşa ceva ar fi posibil, şi aici preşedintele a fost cu mult înaintea premierului, anunţând public încă din octombrie 2013 că «nu mai girează» activitatea haotică lui Victor Viorel Ponta”, a subliniat Bota.

În viziunea preşedintelui PMP Satu Mare, o a doua posibilă explicaţie a scrisorii primului-ministru este apropierea alegerilor prezidenţiale. „Atunci când a avut o majoritate parlamentară incredibilă, de 70 %, Ponta a considerat necesar acest Acord, iar acum, la sfârşitul mandatului preşedintelui Traian Băsescu, a decis să-l denunţe în scop pur electoral. Victor Viorel Ponta doreşte doar să îşi delimiteze prestaţia publică de imaginea şefului statului, considerând că astfel va avea importante beneficii electorale. Sunt sigură că românii nu mai pot fi păcăliţi la infinit de derapajele necontrolate ale premierului”, a conchis Laura Diana Bota.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.