Datoriile a 286 de pensionari sătmăreni ar putea fi șterse

eugenia-sabau
Ministerul Muncii a publicat marţi, 5 august proiectul de lege prin care se propune scutirea de la plata datoriilor generate de interpretarea neunitară a legislaţiei din domeniul asigurărilor sociale şi pensiilor pentru toate persoanele aflate în evidenţa sistemului unitar de pensii publice.

Potrivit evidenţelor Casei Judeţene de Pensii (CJP) Satu Mare, în judeţul nostru există un număr de 286 de pensionari care s-ar încadra în această lege, cu o valoare a debitelor ce se ridică la suma de 819.922 de lei. Dacă legea intră în vigoare aceste persoane se vor bucura de ştergerea datoriilor dar numai în cazul în care nu au furnizat date false pentru a obţine aceste sume.

Directorul CJP Satu Mare, Eugenia Sabou ne-a declarat că în cazul unui sătmărean există un debit de 31.493 de lei, stabilit în urma unui certificat fals de revoluţionar care ulterior a fost anulat. Totodată, 25 dintre debitori au încasat pensii duble, valoarea debitelor fiind de 53.465 de lei, iar alţi 66 de sătmăreni au cumulat pensia cu veniturile salariale (sau asimilate salariului), în valoare de 228.935 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.