Copiii din tabăra de la Odoreu, jandarmi pentru o zi(foto)

Copii6Copii5 Copii4

Azi, 7 august jandarmii sătmăreni au desfăşurat o serie de activităţi preventiv-informative în mijlocul celor peste 100 de copii prezenţi în tabăra de la Odoreu. Acţiunea a fost organizată la invitaţia preotului Flaviu Meghişan, coordonatorul taberei, şi se înscrie în seria activităţilor desfăşurate în campania „Jandarmeria pe înţelesul tuturor!”.

Activităţile au început cu expunerea unor aspecte teoretice de către purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Satu Mare, Camelia Lucuţ, care le-a explicat copiilor misiunile Jandarmeriei, rolul pe care aceasta o are în general în respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti.

După ce au fost prezentate tipurile de misiuni pe care Jandarmeria le îndeplineşte copiii au putut asista la partea practică. Exerciţii tactice şi de autoapărare prezentate au fost foarte apreciate de copii, aceştia dorindu-şi să se simtă şi ei pe rând atât jandarmi, cât şi infractori.

Plt. maj. Cristian Petran le-a explicat copiilor cum se foloseşte trusa criminalistică şi modul de amprentare. Apoi copiii s-au orientat către ateliere de lucru organizate, unde au fost informaţi asupra ţinutei jandarmilor, materialelor specifice şi armamentului uşor din dotarea instituţiei.

Mini poligonul de tragere, organizat de slt. Vlad Chiuzbăian a fost foarte apreciat de copiii mai mari, aceştia putând să-şi testeze precizia şi abilităţile manipulând armele air soft.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.