Echipaje din Polonia, ARO10 cu motor de Range Rover şi multe „ciudăţenii” la ACAR-GerBog rallyraid

echipajepolonia2

Evenimentul din acest weekend a atras atenţia multor echipaje din domeniul raliurilor de tot-teren, astfel că şi-au confirmat prezenţa mai mulţi concurenţi, majoritatea lor sunt piloți-navigatori cu experiență în acest sport.

Astfel, două echipaje din Polonia și-au confirmat prezența la startul competiției. Este vorba despre „EBC Polska Team”, având ca membri pe Robert Rozek şi Rafael Dabek, respectiv „Sukces Rally Team”, având la bord pe Daniel Nitasik şi Michal Pouzety. Cele două echipaje vor ajunge vineri în Satu Mare.

Mașina ARO10 al echipajului „AROBER” va stârni interesul multor pasionaţi de automobilism. Sub capotă se află un motor de 4000 de centimetri cubi de Range Rover, din exterior imită, formele jeepului românesc. Această maşină construită special este unicată în Europa iar echipajul Mihai Leonte – Ovidiu Pascu au o experiență vastă în raliurile de teren din România.

Echipajul „B&D RallyRaid” va sosi din Brașov, vor concura pe un Jeep Cherokee modificat însuși de echipa alcătuită din Dan Berger – Marius Dobrișan.

Un palmares impresionant are echipajul alcătuit din Horia Chirigut şi Viorel Iordache, ei vor participa la etapă cu un Suzuki Grand Vitara, iar printre principalele rezultate ale echipajului putem aminti victoria obţinută la Romanian Baja 2013, la Raliul Cavnicului 2014 sau la Romanian Baja Adventures Camp 2014.

Municipiul Satu Mare va fi reprezentat de multiplul campion la raliuri tot-teren Ovidiu Domide pe un Nissan Patrol 4.5V8 iar echipajul Alexandru Butka – Csoma Istvan vor concura pe un Subaru Legacy cu motor de 3000 centimetri cubi de 265 CP, reconstruit integral în Satu Mare.

Organizatorii aşteaptă şi concurenţi amatori, orice tip de maşină 4×4, motor, ATV, quad este binevenit la startul competiţiei în categorie specială, echipajul având nevoie de cască precum şi de elementele de siguranţă obişnuite la maşinile înscrise în circulaţie.

Vineri, 8 august, de la ora 08.00 se va închide o parte a Pieţei Libertăţii, pe porţiunea între străzile Ştefan cel Mare şi A. I. Cuza (în faţa hotelului Dacia, in faţa Catedralei Romano-Catolice) iar pe această porţiune se va organiza o expoziţie auto cu participarea principalelor mărci mondiale din industria auto, expoziție care va aștepta publicul până duminică (10 august) seara. Circulaţia va rămâne liberă pe tronsonul str. Ştefan cel Mare – str. Petru Bran – str. A.I. Cuza.

Vineri, de la ora 18.00 se va da startul festiv în Piața Libertății pentru prima probă specială care va avea loc la ieșirea spre Petea, în direcția Pădurea Mare. Sâmbătă, 9 august, de la ora 10.00 competiţia va continua cu probele speciale în zona Sâi-Chilia, în direcţia Homorodului de Mijloc, concurenţii vor primi informaţiile despre traseu doar cu o zi înainte.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei municipiului Satu Mare, Consiliului Județean şi al Prefecturii. Parteneri în organizarea evenimentului automobilistic sunt A-CAR România, GerBog, MB Europa şi Fuşle Security.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.