APIA începe eliberarea adeverinţelor pentru fermierii care doresc să acceseze credite

les-gabriel
Conducerea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Satu Mare informează că, începând de miercuri, 6 august, se vor elibera adeverinţe pentru beneficiarii schemei de plată unică pe suprafaţă (campania 2014), care intenţionează să acceseze credite pentru finanţarea activităţilor curente de la băncile care au încheiat convenţii cu APIA.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA şi Fondul Naţional de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii garantează creditele acordate de bănci fermierilor, în cadrul acestui tip de convenţie. Toate convenţiile încheiate între APIA, bancă şi Fondul de Garantare vor fi postate pe site-ul agenţiei la adresa www.apia.org.ro.

Potrivit convenţiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, centrul judeţean/local APIA unde acesta a depus cererea în Campania din 2014 va elibera o adeverinţă prin care confirmă faptul că beneficiarul a depus cererea pentru schema de plată unică pe suprafaţă aferentă anului în curs şi că au fost finalizate controalele şi verificările administrative asupra cererii înaintate de beneficiar, până la data emiterii adeverinţei, conform reglementărilor în vigoare.

Pot beneficia de această adeverinţă fermierii selectaţi la controlul pe teren (clasic sau teledetecţie) numai după finalizarea acestor controale. Valoarea creditului va fi de până la 90% din suma cuvenită aferentă schemei de plată unice pe suprafaţă, respectiv 120 euro/ha.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.