Copil de 2 ani transportat în stare gravă cu elicopterul la Cluj

Un copil de 2 ani şi 4 luni din Carei a ajuns în acest week-end în stare de comă la Spitalul Municipal din Carei după ce a băut o substanţă toxică. Ulterior, copilul a fost transportat de la Carei la Spitalul Judeţean de Urgenţe (SJU) Satu Mare dar având în vedere starea gravă a micuţului, medicii au solicitat un elicopter pentru transportul acestuia la o clinică din Cluj-Napoca.
Purtătorul de cuvânt al SJU Satu Mare, Constantin Demian spune că substanţa ingerată de copil este un insecticid extrem de puternic. Copilul nu suferise arsuri la nivelul căilor digestive însă a ajuns la Spitalul Judeţean în stare de comă. Având în vedere starea gravă a copilului medicii au solicitat un elicopter cu care acesta a fost transportat la Cluj.
Potrivit evidenţelor SJU, în intervalul 1-4 august, la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) din cadrul SJU Satu Mare au primit asistenţă medicală un număr de 447 persoane. Opt pacienţi au ajuns la UPU în stare avansată de ebrietate, şapte după ce au fost agresate, cinci muşcate de câini, patru după ce au fost victime ale unor accidente rutiere iar şase după lipotimii suferite din cauza temperaturilor ridicate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.