Poliţiştii din Carei, „îngenunchiaţi” de hoţi

carei-prefect

Ca urmare a sesizărilor unor cetăţeni către Primăria municipiului Carei şi a informării primarului Eugen Kovacs, prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram s-a deplasat azi, 1 august, în municipiul Carei, pentru a găsi soluţii concrete în vederea diminuării numărului spargerilor şi furturilor din locuinţe, societăţi comerciale sau autovehicule. Reprezentantul Guvernului în teritoriu s-a întâlnit cu un grup de cetăţeni, persoane care au fost păgubite cu sume cuprinse între 300 lei şi 34.000 lei (bani, bijuterii sau produse electronice).

La întâlnire au mai participat primarul municipiului Carei, Kovacs Eugen, adjunctul şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare pe linie de investigaţii criminale, chestor de poliţie dr. Liviu Tăut, inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Satu Mare, col. Vasile Bocea, preşedintele Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică, consilierul judeţean Iosif Pinter, reprezentanţii locali ai Jandarmeriei, Poliţiei şi Poliţiei Locale.

„Este o problemă preluată acum de Instituţia Prefectului împreună cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean şi Jandarmerie. Ne preocupă în mod deosebit această situaţie, de aici de la Carei şi dorim să luăm alte măsuri, mai ferme, mai concrete”, a declarat prefectul judeţului Satu Mare.

În acelaşi timp, conducerea IPJ a anunţat că se impune o reanalizare a managementului de la nivelul Poliţiei municipiului Carei, după care se vor lua măsurile care se impun. De asemenea, este necesară suplimentarea efectivelor de ordine publică în zonele în care au fost date spargerile, respectiv luarea unor măsuri de prevenire şi din partea cetăţenilor.

Potrivit datelor furnizate de IPJ Satu Mare, în perioada februarie-iulie 2014, în municipiul Carei au fost înregistrate 25 de furturi din locuinţe, patru au fost soluţionate iar 21 de furturi sunt cu autor necunoscut.

2 Comentarii la "Poliţiştii din Carei, „îngenunchiaţi” de hoţi"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.