Mașină furată din Belgia, oprită la Petea

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat la intrarea în țară o autoutilitară care figurează furată din Belgia. Mașina a fost indisponibilizată până la finalizarea cercetărilor.

Joi, 30 iunie, în jurul orei 05.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a intra în România Ivan M., cetățean moldovean, în vârstă de 48 de ani, din raionul Glodeni, Republica Moldova. Bărbatul conducea un autoturism marca Mercedes, cu care tracta o semiremorcă, ambele înmatriculate Republica Moldova.

Cu ocazia formalităților pentru intrarea în țară, la controlul de frontieră s-a constatat că bărbatul transporta o autoutilitară marca Volkswagen. După verificări, polițiștii de frontieră au constatat că aceasta figurează ca fiind furată din Belgia din anul 2008.

Șoferul a declarat că nu are cunoștință despre faptul că autoutilitara ar fi furată și că el a cumpărat-o dintr-un parc auto din Austria.

Autoutilitara, în valoare de aproximativ 15.300 lei, a fost indisponibilizată la sediul SPF Petea până la finalizarea cercetărilor, iar conducătorul auto este acum cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire la furt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.