Infractorii te pot cunoaşte mai bine decât crezi

politist
Poliţiştii au organizat o nouă acţiune de prevenire a furturilor din locuinţe, din autoturisme şi a tâlhăriilor, acţiune ce s-a desfăşurat miercuri, 30 iulie în oraşul Tăşnad.

Peste 200 de pliante cu informaţii preventive au fost împărţite de poliţiştii din cadrul Comapartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, care s-au aflat pentru o zi în misiune alături de colegii lor, poliţiştii de proximitate din Tăşnad. Acţiunea s-a derulat atât în zona centrală a oraşului cât şi în zona de agrement.

Lipsa de acasă în perioada concediilor şi a vacanţelor însoţită de lipsa de supraveghere a locuinţei sau de absenţa unor măsuri de protecţie adecvate constituie elemente de vulnerabilitate ce pot favoriza spargerile caselor de locuit.
De asemenea, bunurile de valoare lăsate în maşini, uneori chiar la vedere, cum sunt telefoanele mobile, laptopuri, genţi, portmonee, pot constitui tentaţii pentru infractorii care vizează furturile din autoturisme, dar şi pentru infractorii oportunişti, care profită de lipsa de supraveghere a acestora, ori chiar de portierele lăsate neîncuiate.
Consumul de alcool, afişarea ostentativă a unor bijuterii de mare valoare ori a telefoanelor scumpe, pot fi tot atâtea motive care determină infractorii să comită fapte de tâlhărie.

Mesajul poliţiştilor sătmăreni în discuţiile purtate cu cetăţenii poate fi rezumat, astfel: „În timp ce noi suntem preocupaţi de vremea bună şi ne facem planuri de vacanţă, infractorii se pregătesc să acţioneze. Rămâi vigilent, chiar şi în vacanţă!”.

Campania „Infractorii te pot cunoaşte mai bine decât crezi” continuă până la sfârşitul lunii septembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.