Bărbat din Micula arestat în Harghita

catuse
Aproape 110.000 de țigări de contrabandă, mai multe telefoane mobile și un autoturism au fost indisponibilizate de poliţiştii din Harghita, în urma unui flagrant și a unei percheziții domiciliare. Un bărbat a fost reținut de polițiști, iar, pe baza probatoriului administrat în cauză, magistrații au emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Marţi, 29 iulie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Harghita au depistat un bărbat, de 30 de ani, din localitatea Porumbeşti, judeţul Satu Mare, în timp ce transporta, cu un autoturism, 99.400 de ţigări de contrabandă.

Ulterior, polițiștii au efectuat o percheziţie la locuința acestuia, din localitatea Micula (judeţul Satu Mare), în urma căreia au fost descoperite 9.400 de ţigări fără documente legale de provenienţă. Țigările, şapte telefoane mobile, precum şi maşina folosită la transport au fost indisponibilizate.

Valoarea totală a bunurilor indisponibilizate este de aproximativ 100.000 de lei.

Persoana depistată a fost reţinută sub aspectul comiterii infracţiunilor de deţinerea, producerea, transportul, prelucrarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă și deţinerea de către orice persoane în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, peste limita legală.

Pe baza probatoriului administrat, magistrații de la Judecătoria Miercurea Ciuc au emis pe numele bărbatului mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.