ANI a sesizat Parchetul în cazul unui fost consilier local din Călineşti-Oaş

ani
Un fost consilier local din Călineşti-Oaş, Dumitru Mărcuţ, este acuzat de conflict de interese de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI) după ce în calitate de ales local a participat la adoptarea a două hotărâri de consiliu (4 iunie 2009, respectiv 15 aprilie 2011) în care avea interese personale. În acest caz ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Negreşti-Oaş.

Este vorba despre adoptarea a două hotărâri de consiliu local privind aprobarea rectificării bugetului de venituri și cheltuieli al comunei Călinești-Oaș și a documentației tehnice de execuție și scoaterea la licitație publică a lucrărilor de investiții pentru obiectivul „Rețea de canalizare și stație de epurare” în localitatea Călinești-Oaș.

Contractul de achiziție publică având ca obiect proiectul “Reţea de canalizare menajeră şi staţie de epurare a apelor uzate, comuna Călineşti-Oaş” a fost atribuit societății comerciale SC Flowtex Technology SA Mediaş. După încheierea contractului cu Primăria din Călineşti-Oaş, firma din Mediaş a încheiat un contract de subantrepriză cu SC Cristal Marica SRL, societate comercială în cadrul căreia Dumitru Mărcuţ deține calitatea de asociat și funcția de administrator. Pentru îndeplinirea completă şi corespunzătoare a contractului SC Flowtex Technology SA a plătit subantreprenorului suma de 3.169.670 lei.

De asemenea, potrivit ANI, Dumitru Mărcuţ a încălcat și dispozițiile art. 301 din Codul Penal al României, întrucât a votat la ședința consiliului local din data de 4 iunie 2009 scoaterea la licitație publică a lucrărilor de investiții pentru obiectivul „Rețea de canalizare și stație de epurare”, iar ulterior a încheiat în calitate de asociat și administrator al SC Cristal Marica SRL, un contract de subantrepriză cu SC Flowtex Technology SA beneficiind de plata facturilor emise de el, în sumă de 3.691.164 Lei.

Având în vedere cele de mai sus, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Negrești-Oaș cu privire la posibila săvârşire de către Dumitru Mărcuţ a infracțiunii de conflict de interese.

Dumitru Mărcuţ deține calitatea de asociat și funcția de administrator al SC Cristal Marica SRL începând cu data de 6 ianuarie 2005. A deținut calitatea de consilier în cadrul Consiliului Local al Comunei Călinești-Oaș, în perioada 19 iunie 2008 – 15 aprilie 2011 (mandatul 2008 – 2012) și în perioada 9 iulie 2012 – 20 septembrie 2012 (mandatul 2012 – 2016).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.