ACL Satu Mare îşi va constitui noua conducere până în 31 iulie

Delegatia PNL-PDL
Filiala Alianţei Creştin Liberale (ACL) de la nivelul judeţului Satu Mare îşi va constitui conducerea în cursul acestei săptămâni. Din cauza situaţiei juridice a sediului PNL Satu Mare, cel mai probabil alianţa nou constituită îşi va desfăşura activitatea în actuala locaţie a PDL din Piaţa Libertăţii.

Preşedintele PDL Satu Mare, Petre Mureşan a declarat că noua echipă de conducere judeţeană a ACL va fi stabilită joi, 31 iulie în cadrul unei şedinţe reunite a PNL şi PDL. „Desigur, fiind vorba de o alianţă, aceasta va fi condusă de cei doi preşedinţi, adică eu (Petre Mureşan) şi Romeo Nicoară. În perioada următoare vom trece în revistă toate organizaţiile din teritoriu deoarece nu este un secret că nu peste tot relaţia dintre reprezentanţii celor două partide este foarte bună. De-a lungul anilor au fost o serie de animozităţi iar noi dorim o armonizare a situaţiei”, a declarat Mureşan.

Potrivit liderului democrat-liberal, ACL Satu Mare îşi va avea sediul cel mai probabil în actuala locaţie a PDL „având în vedere că din păcate, PNL nu mai are sediu în Satu Mare. Chiar azi (28 iulie) le-am făcut o invitaţie să se mute la noi în sediu. Desigur, până la realizarea efectivă a fuziunii ar fi bine să aibă şi ei un sediul a lor, că după acea va fi vorba despre un singur partid care va avea un singur sediu”.

Preşedintele interimar a PNL Satu Mare, Romeo Nicoară, a declarat referitor la noua alianţă că „se va merge pe copreşedinţi şi vom decide şi numărul membrilor care vor face parte din biroul de conducere al ACL. Tot în perioada următoare vor veni la Satu Mare şi liderii care răspund de organizaţiile de nord-vest ale PNL şi PDL. În cazul PNL este vorba de domnul Cornel Popa de la Bihor. Încă nu ştim data vizitei dar după aceasta vor avea mai multe informaţii” a declarat Nicoară.

În ceea ce priveşte sediul PNL Satu Mare, Nicoară a declarat că locaţia de pe Cuza Vodă „nu mai este a noastră. Fosta conducere a PNL a făcut o cerere la Primărie şi a renunţat la sediu. În mod straniu, la doar o zi sediul a ajuns la un ONG condus în mod bizar tot de câţiva membri ai fostei conduceri. Practic acolo nu putem merge deoarece acel sediu nu mai este al nostru. Noi vom contesta decizia în instanţă deoarece am constatat vicii de procedură atât la renunţarea la acel spaţiu cât şi la acordarea sediului către un ONG. Vom avea şi noi un sediu în zona centrală, deoarece ambele sedii (PNL şi PDL) vor trebui rebranduite”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.