„O zi cu tata”, – la Penitenciarul Satu Mare

Penitenciar-SM

Serviciul de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială din cadrul Penitenciarului Satu Mare derulează cu sprijinul Asociaţiei „Bărbaţilor Creştini din România” programul „O zi cu tata”.

Având în vedere faptul că mare parte din persoanele care se află în penitenciare au avut parte de condiţii minime în formarea educaţională şi de modele predominant negative în dezvoltarea comportamentală, organizatorii acestui demers consideră că un obiectiv important în procesul de reinserţie socială îl constituie revizuirea concepţiilor despre sine, lume şi viaţă.

Ineditul programului constă în combinarea activităţilor teoretice cu cele practice, astfel încât, după patru întâlniri teoretice în incinta penitenciarului, este planificată o întâlnire practică, în comunitate la care participă soţiile şi copiii persoanelor condamnate participante la program.

Dintre activităţile în comunitate incluse în program amintim „Tata şi copilul meşteresc împreună”, o activitate cu scop caritabil „Tata şi copilul slujesc împreună”, în care persoanele condamnate petrec timp împreună cu copiii lor şi îi învaţă în acelaşi timp importanţa de a-şi ajuta aproapele.

Penitenciarul Satu Mare este al doilea penitenciar care a implementat acest program la nivel naţional, după cel din Timişoara. Voluntarii care susţin acest proiect, cadrele din penitenciar, precum şi celelalte persoane condamnate au observat o schimbare în comportamentul şi atitudinea participanţilor la program.

Un Comentariu la "„O zi cu tata”, – la Penitenciarul Satu Mare"

  1. Pingback: Grupul 2 la Satu Mare | O zi cu TataO zi cu Tata

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.